ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Αλλάζει χέρια το Ιπποδρομικό Στοίχημα

Αλλάζει χέρια το Ιπποδρομικό Στοίχημα

Κατατέθηκε πριν από λίγο στη Βουλή για να ψηφιστεί στην Ολομέλεια μεθαύριο Τετάρτη(21/10/2105) το Σχέδιο Νόμου για την κύρωση της συμφωνίας μεταβίβασης του ιπποδρομιακού στοιχήματος από το ΤΑΙΠΕΔ στον ΟΠΑΠ.

Ειδικότερα πρόκειται για την κύρωση της Σύμβασης Παραχώρησης για το αποκλειστικό δικαίωμα διοργάνωσης και διεξαγωγής ιπποδρομιακού στοιχήματος για 20 χρόνια. Προβλέπεται επίσης η διαδικασία με βάση τη οποία θα διεξαχθεί η εκκαθάριση του ΟΔΙΕ που μέχρι σήμερα ήταν ο φορέας του συγκεκριμένου δικαιώματος.

Η σύμβαση Παραχώρησης υπεγράφη μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της OPAP Investment που αναδείχθη πλειοδότρια στο διαγωνισμό που πραγματοποίησε το ΤΑΙΠΕΔ.
Ειδικότερα παραχωρείται:Το μη αποκλειστικό δικαίωμα οργάνωσης και διεξαγωγής ιπποδρομιών.Το αποκλειστικό δικαίωμα διοργάνωσης και διεξαγωγής αμοιβαίων ιπποδρομιακών στοιχημάτων λαχειοφόρων ή μη εντός και εκτός του χώρου των ιπποδρομιών . Το αποκλειστικό δικαίωμα ανάληψης δραστηριότητας συναφών προς το ιπποδρομιακό στοίχημα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο όπως η διεξαγωγή και εκμετάλλευση αλλοδαπών αμοιβαίων στοιχημάτων επί ιπποδρομιών.
.Το αποκλειστικό δικαίωμα πρόσθετου ιπποδρομιακού στοιχήματος επί ιπποδρομιών sweepstake .To αποκλειστικό δικαίωμα διοργάνωσης και διεξαγωγής αμοιβαίου στοιχήματος επί ιπποδρομιών μέσω διαδικτύου. Το τίμημα για την παραχώρηση των παραπάνω δικαιωμάτων ανέρχεται σε 40,5 εκ. ευρώ ενώ όπως προβλέπεται από τη σύμβαση το ποσοστό 30% επί των μικτών κερδών που θα αποδίδεται στο κράτος θα προορίζεται για την κάλυψη των εξόδων συντήρησης και λειτουργίας του κλάδου των ιπποδρομιών.