ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Euro 2020 – LIVE BLOG: Ο αγώνας της πρεμιέρας, Τουρκία - Ιταλία

Euro 2020

Euro 2020: Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη του εναρκτήριου αγώνα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ανάμεσα στην Ιταλία και την Τουρκία.

Η 16η έκδοση της κορυφαίας διοργάνωσης εθνικών ομάδων στην Ευρώπη κάνει σέντρα, με την αναμέτρηση στο Olimpico της Ρώμης.

Το φετινό Euro 2020 ήταν έτσι κι αλλιώς ιδιαίτερο καθώς θα διεξαχθεί σε 11 πόλεις της Ευρώπης. Με αυτό τον τρόπο η UEFA θέλησε να δώσει μια... εορταστική νότα για τη συμπλήρωση 60 ετών από την πρώτη διοργάνωση. Η πανδημία το έκανε ακόμα περισσότερο καθώς διεξάγεται το... 2021!

Η Ιταλία έχει κατακτήσει ένα Euro το μακρινό 1968, ενώ την τελευταία φορά που έπαιξε τελικό ήταν το 2012, όταν και γνώρισε τη συντριβή από την Ισπανία με 4-0. Η «Σκουάντρα Ατζούρα» είναι αήττητη 27 αγώνες (από το 2018) και μάλιστα στα τελευταία 8 παιχνίδια δεν έχει δεχθεί γκολ!

Στον αντίποδα, η Τουρκία έχει αξιόλογους παίκτες από μεγάλες ομάδες και θα προσπαθήσει να κάνει την έκπληξη στην πρεμιέρα. Έχοντας για καλύτερη θέση σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα αυτή των ημιτελικών το 2008, η ομάδα του Σενιόλ Γκιουνές θα επιδιώξει μία ανάλογη πορεία, γνωρίζοντας καλά όμως πως ο δρόμος είναι πολύ δύσκολος.

Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη του ημιτελικού Τουρκία - Ιταλία