ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Euro 2020 – LIVE BLOG: Ο ημιτελικός Αγγλία – Δανία! Βγαίνει ο δεύτερος φιναλίστ του τελικού

Euro 2020

Euro 2020: Η Ιταλία βρίσκεται ήδη στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και περιμένει να μάθει ποια εκ των Αγγλία ή Δανία θα είναι ο αντίπαλος της στο ματς που θα κρίνει το τρόπαιο.

Τα «τρία λιοντάρια» με δεδομένο ότι αγωνίζονται και εντός έδρας (βλ. Wembley) έχουν μια μεγάλη ευκαιρία να κατακτήσουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους το Euro. Από την άλλη, οι Σκανδιναβοί ζουν ημέρες... 1992 κι εδώ που έφτασαν ευελπιστούν ότι το «παραμύθι» τους θα έχει αίσιο τέλος.

Η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ έχει την ψυχολογία στα ύψη μετά το επιβλητικό 4-0 επί της Ουκρανίας, η οποία ήταν η μεγαλύτερη σε έκταση νίκη της στην ιστορία της διοργάνωσης. Επίσης, επικράτησε με τέσσερα γκολ διαφορά για πρώτη φορά μετά το Μουντιάλ του 1966, το οποίο και κατέκτησε.

Οι Άγγλοι κράτησαν ανέπαφη την εστία τους στα πέντε πρώτα ματς του Euro, κάτι που δεν είχε κάνει καμία άλλη χώρα στο παρελθόν. Εν κατακλείδι, βρίσκονται στα καλύτερα τους πριν δώσουν τη μάχη τους για να βρεθούν για πρώτη φορά στον τελικό ενός Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Η Αγγλία είναι δεδομένα το φαβορί, αλλά η Δανία μόνο εύκολος αντίπαλος δεν θα είναι! Οι παίκτες του Κάσπερ Χιούλμαντ ξεπέρασαν το μεγάλο σοκ με τον Κρίστιαν Έρικσεν και μολονότι ξεκίνησαν με δύο ήττες τη διοργάνωση, έκτοτε πραγματοποιούν μια ονειρική πορεία σαν εκείνη του 1992, όπου έφτασαν μέχρι την κατάκτηση του τροπαίου.

Τα 11 γκολ που έχουν σημειώσει αποτελούν ρεκόρ στην ιστορία τους στο Euro, ενώ στις δύο τελευταίες αναμετρήσεις με τα «τρία λιοντάρια» (στο πλαίσιο του Nations League) σημειώθηκε μόλις ένα τέρμα. Εκείνο του Έρικσεν, με το οποίο η Δανία νίκησε στο Wembley.

Δείτε λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη του ημιτελικού του Euro 2020