ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Euro 2020 – LIVE BLOG: Στα πέναλτι ο μεγάλος τελικός Ιταλία – Αγγλία! Ποιος θα σηκώσει την κούπα;

Euro 2020
InTime

Euro 2020: Δείτε λεπτό προς λεπτό τον μεγάλο τελικό του 16ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, ανάμεσα στην Ιταλία και την Αγγλία στο Wembley

Από τη μια τα «τρία λιοντάρια» στοχεύουν στο πρώτο Euro της ιστορίας τους κι από την άλλη οι «ατζούρι» θέλουν να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του τροπαίου μετά το μακρινό 1968.

Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι τρέχει ένα εντυπωσιακό αήττητο σερί 33 αγώνων. Οι παίκτες του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ μετρούν 13 ματς χωρίς ήττα, ενώ στον τελικό θα έχουν το αβαντάζ της έδρας.

Η Αγγλία μετρούσε πέντε αποκλεισμούς σε ημιτελική φάση μεγάλης διοργάνωσης (στα EURO 1968 και 1996, στα Μουντιάλ 1990 και 2018 και στο Nations League 2019). Αυτή τη φορά κατάφερε να φτάσει ένα βήμα πριν το τρόπαιο, αποκλείοντας στα νοκ άουτ τη Γερμανία, την Ουκρανία και τη Δανία στην παράταση σε έναν συγκλονιστικό ημιτελικό. Η ομάδα του Χιούλμαντ ήταν η πρώτη που σκόραρε στην εστία του Τζόρνταν Πίκφορντ, ωστόσο οι οικοδεσπότες, εκμεταλλευόμενοι κι ένα τουλάχιστον «αυστηρό» πέναλτι νίκησαν 2-1 και θα έχουν την ευκαιρία να βάλουν τέλος σε μια κατάρα που κρατά 55 χρόνια!

Η Ιταλία έχει κατακτήσει τον μοναδικό τίτλο της σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το μακρινό 1968, όταν ήταν «οικοδέσποινα» της διοργάνωσης. Έκτοτε μετρούν δύο χαμένους τελικούς, το 2000 και το 2012, αλλά και δύο κατακτήσεις Μουντιάλ. Μετά την απουσία τους από το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας το 2018, οι «ατζούρι» εμφανίζονται αναγεννημένοι, μετρώντας 33 ματς δίχως ήττα (27 νίκες, έξι ισοπαλίες). Στα νοκ άουτ ματς απέκλεισε την Αυστρία στην παράταση, το Βέλγιο και την Ισπανία στα πέναλτι, έπειτα από έναν συναρπαστικό ημιτελικό.

Δείτε λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη του μεγάλου τελικού στο Wembley