ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Live Blog, Europa League: Το σήκωσε στα πέναλτι η Άιντραχτ - Η μετάδοση του Newsbomb.gr

Τελικός Europa League
uefa.com

Europa League: Δείτε λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη του μεγάλου τελικού ανάμεσα στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης και τη Ρέιντζερς στο «Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν» της Σεβίλλης.

Ο «χορός» των τελικών στα ευρωπαϊκά κύπελλα ανοίγει με τον αγώνα που θα κρίνει τον τροπαιούχο στο Europa League.

Άιντραχτ και Ρέιντζερς, πέρα από τον πρώτο ευρωπαϊκό τους τίτλο ετά από πολλά χρόνια, θα διεκδικήσουν κι ένα εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League.

Η Άιντραχτ έχει να το κάνει από το 1980, όταν είχε επικρατήσει στον «διπλό» τελικό του Κυπέλλου UEFA της Γκλάντμπαχ. Μάλιστα, κατέκτησε το τρόπαιο λόγω του κανονισμού του εκτός έδρας γκολ, ο οποίος πλέον δεν ισχύει στις διοργανώσεις της UEFA. Συγκεκριμένα, οι «αετοί» είχαν ηττηθεί 3-2 στην έδρα της Μπορούσια και νίκησε 1-0 στο «σπίτι» της.

Ακόμα περισσότερα χρόνια έχει να «γευτεί» μια τέτοια χαρά η Ρέιντζερς, η οποία βρέθηκε μέχρι την τέταρτη κατηγορία της Σκωτίας τα προηγούμενα χρόνια. Πλέον, όμως, η ομάδα της Γλασκόβης έχει την ευκαιρία να πανηγυρίσει ευρωπαϊκό τρόπαιο, μετά το 1972 και το Κύπελλο Κυπελλούχων. Πριν 50 χρόνια είχε κερδίσει 3-2 την Ντιναμό Μόσχας στο «Καμπ Νου» της Βαρκελώνης.

Δείτε λεπτό προς λεπτό τον τελικό του Europa League