ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Live, Μουντιάλ 2022: Η απίθανη Ιαπωνία απέκλεισε τη Γερμανία!

Μουντιάλ 2022
AP Photo/Eugene Hoshiko

Μουντιάλ 2022: Δείτε LIVE την εξέλιξη των αγώνων Καναδάς - Μαρόκο, Κροατία - Βέλγιο, Ιαπωνία - Ισπανία και Κόστα Ρίκα - Γερμανία. 

Με τους αγώνες του 5ου και 6ου ομίλου συνεχίζεται η 3η αγωνιστική, για τη φάση των ομίλων στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Οι επτά από τις οκτώ ομάδες διεκδικούν τέσσερα εισιτήρια, καθώς μόνο ο Καναδάς έχει χάσει κάθε ελπίδα πρόκρισης. Ο αγώνας που ξεχωρίζει είναι το Κροατία – Βέλγιο. Οι Κροάτες προκρίνονται με νίκη ή ισοπαλία, ακόμα και με ήττα αν χάσει και το Μαρόκο και διατηρήσει την καλύτερη διαφορά τερμάτων (Κροατία +3, Μαρόκο +2).

Το Βέλγιο θέλει μόνο το «τρίποντο». Υπάρχει και σενάριο πρόκρισής του με ισοπαλία αλλά πρέπει το Μαρόκο να ηττηθεί με 4 γκολ διαφορά από τον Καναδά. Ένας βαθμός είναι αρκετός για το Μαρόκο ώστε να πάρει το εισιτήριο για τους «16».

Στον 5ο όμιλο, η Ισπανία χρειάζεται έναν βαθμό για να προκριθεί. Η Ιαπωνία θέλει τη νίκη ενώ ελπίζει και με την ισοπαλία. Η Κόστα Ρόκα προκρίνεται με νίκη κατά της Γερμανίας, αλλά και με ισοπαλία αν η Ισπανία κερδίσει την Ιαπωνία.

Τα «πάντσερ» προκρίνονται στους «16» μόνο με νίκη κόντρα στην Κόστα Ρίκα. Θα χρειαστεί να κερδίσουν με 2 γκολ διαφορά αν το ματς Ιαπωνία-Ισπανία λήξει ισόπαλο. Σε περίπτωση που η Ιαπωνία κερδίσει την Ισπανία τότε η Γερμανία πρέπει να καλύψει τη μεγάλη διαφορά τερμάτων που έχει με τους «φούριας ρόχας» (-1 η Γερμανία και +7 η Ισπανία).

Δείτε LIVE την εξέλιξη των αγώνων του Μουντιάλ 2022