ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολυμπιακός - Τότεναμ 2-2: Αντίδραση επιπέδου Champions League

Ολυμπιακός - Τότεναμ 2-2: Αντίδραση επιπέδου Champions League
Δεν λύγισε ο Ολυμπιακός παρά την πίεση της Τότεναμ
INTIME

Champions League: Ο Ολυμπιακός υποδέχτηκε στο «Καραϊσκάκης» την Τότεναμ, στην πρεμιέρα του στους ομίλους του Champions League. Η αναμέτρηση με την αγγλική ομάδα έγινε σε ένα κατάμεστο γήπεδο, με τον Ολυμπιακό να παίρνει τελικά την ισοπαλία.

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε πίσω στο σκορ 2-0, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας κατάφερε να πάρει την ισοπαλία (2-2) από την Τότεναμ και να ξεκινήσει με θετικό πρόσημο στους ομίλους του Champions League.

Δείτε στιγμιότυπα από τον αγώνα:

Οι «ερυθρόλευκοι» του Πέδρο Μαρτίνς μπορεί να βρέθηκαν από νωρίς με την πλάτη στον… τοίχο, χάρις στο πέναλτι του Κέιν (26’) και το όμορφο γκολ του Μόουρα (30’) ωστόσο, κατάφεραν να βρουν… σφυγμό στο κατάλληλο σημείο του αγώνα. Συγκεκριμένα, ένα λεπτό πριν το τέλος του πρώτου μέρους ο Ποντένσε (44’) μείωσε στο 54’ το πέναλτι του Βαλμπουενά επέτρεψαν στους γηπεδούχους να ξεκινήσουν με θετικό πρόσημο την πορεία τους στον δεύτερο όμιλο της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Την επόμενη αγωνιστική, οι Πειραιώτες θα ταξιδέψουν στο Βελιγράδι, όπου θα αντιμετωπίσουν τον Ερυθρό Αστέρα, θέλοντας να πάρουν το «διπλό» το οποίο θα τους βάλει σε… τροχιά Europa League, αλλά και θα τους διατηρήσει… ζωντανούς στο μεγάλο «στοίχημα» που δεν είναι άλλο από την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League.

Δυναμική εκκίνηση

Ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, παίρνοντας ώθηση από την εξαιρετική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι οπαδοί του, οι οποίοι δημιούργησαν ένα τρομερό κορεό. Οι πρώτες απειλές από Ποντένσε (6’) και Γκιγέρμε (8’) βρήκαν σε ετοιμότητα τον Γιορίς, αλλά η καλύτερη στιγμή για τους Πειραιώτες ήρθε στο 18’ με τον Γκερέρο, που έκανε το σουτ, η μπάλα χτύπησε στο δεξί δοκάρι του Γιορίς και στην συνέχεια το σουτ του Γκιγέρμε πέρασε άουτ.

Στα επόμενα λεπτά οι Λονδρέζοι πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων, πήραν… μέτρα και δημιούργησαν πρόβλημα στην ανάπτυξη των «ερυθρόλευκων». Από την πίεση, οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με εκτέλεση πέναλτι του Κέιν (26’). Ο διεθνής φορ βρέθηκε στα πλάγια, πέρασε τον Μεριά, ο οποίος τον ανέτρεψε και ο διαιτητής Τζιανλούκα Ρόκι έδειξε το σημείο του πέναλτι. Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για τους γηπεδούχους, καθώς τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Μόουρα διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Ο Βραζιλιάνος μέσος πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή, έπειτα από λάθος του Ποντένσε και με όμορφο πλασέ νίκησε τον Σα.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε άμεσα να αντιδράσει. Στο 34’ ο Μασούρας δεν κατάφερε να μετατρέψει σε γκολ την σέντρα του Τσιμίκα. Στα επόμενα λεπτά, οι Λονδρέζοι έδειχναν να ελέγχουν τον ρυθμό του αγώνα, την στιγμή που οι Πειραιώτες προσπαθούσαν να βρουν… σφυγμό. Και τα κατάφεραν στο καλύτερο χρονικά σημείο, μια και στο 44’ ο Ποντένσε άλλαξε ωραία με τον Βαλμπουενά, ο Πορτογάλος βρέθηκε μέσα στην περιοχή και με πλασέ από πλάγια θέση, μείωσε 2-1 για τους «ερυθρόλευκους» δίνοντας ψυχολογία για το δεύτερο μέρος.

Διαβάστε ΕΔΩ όλη την εξέλιξη του αγώνα

Τα γκολ του αγώνα

Το 2-2 του Βαλμπουενά

Δείτε πως ο Γάλλος ισοφάρισε στο ματς της πρεμιέρας των ομίλων του Champions League.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr