ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 0-1: «Πάγωσε» την Τούμπα και έγινε φαβορί για πρωτάθλημα!

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 0-1: «Πάγωσε» την Τούμπα και έγινε φαβορί για πρωτάθλημα!

Το αυτογκόλ του Γιαννούλη και το ακυρωθέν γκολ του Βαρέλα έγραψαν την ιστορία του ντέρμπι της Τούμπας που φέρνει τους Πειραιώτες στο +5 και σε θέση ξεκάθαρου φαβορί για τον τίτλο.

Με το… ίδιο νόμισμα πλήρωσε ο Ολυμπιακός τον ΠΑΟΚ, κατακτώντας μια νίκη όμοια με την περσινή του «δικεφάλου του Βορρά» στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Οι «ερυθρόλευκοι» χωρίς να εντυπωσιάσουν, κατάφεραν να μπλοκάρουν τους νταμπλούχους, να μην κινδυνεύσουν σχεδόν καθόλου στην Τούμπα και με ένα αυτογκόλ να αποδράσουν 1-0 και να ξεφύγουν με +5 στη βαθμολογία.

Κορυφαίος για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς ήταν ο Κώστας Τσιμίκας που πέρα από το ανασταλτικό κομμάτι είχε την τρομερή επέλαση στη φάση που έφερε το αυτογκόλ του Γιαννούλη, το οποίο και καθόρισε τη μοίρα του ματς.

Τα πράγματα, πάντως, θα μπορούσε να είναι διαφορετικά αν δεν είχε ακυρωθεί το γκολ του Βαρέλα. Στον ΠΑΟΚ δεδομένα θα έχουν παράπονα για τη διαιτησία αφού και στο γκολ του Ολυμπιακού δεν είναι ξεκάθαρο αν η μπάλα έχει βγει εκτός γραμμής στο γύρισμα του Ραντζέλοβιτς που χτύπησε στον αριστερό μπακ των γηπεδούχων για να πάει στα δίχτυα, όμως, δεν φάνηκε να γίνεται έλεγχος στο VAR. Παράλληλα, υπάρχει κι ένα σπρώξιμο του Τσιμίκα στον Λημνιό στο 82’ του αγώνα το οποίο επίσης δεν ελέγχθηκε από το VAR για πέναλτι.

Σε κάθε περίπτωση, ο Ολυμπιακός πήρε μια τεράστια νίκη που τον πήγε στους 63 βαθμούς και τον διατηρεί αήττητο, όχι μόνο στο φετινό πρωτάθλημα, αλλά από την περσινή του ήττα στο γήπεδο όπου θριάμβευσε φέτος. Ο ΠΑΟΚ έμεινε στους 58 βαθμούς και πλέον θα κυνηγήσει την απόλυτη ανατροπή στα playoffs.

ΠΗΓΗ: Onsports.gr