ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

AEK: Το μεγάλο ερώτημα και το «χαρτί» του Καρέρα

AEK: Το μεγάλο ερώτημα και το «χαρτί» του Καρέρα

Οι λύσεις εκ των έσω, ο αμυντικός γρίφος της ΑΕΚ και η λογική του Μάσιμο Καρέρα

Οι οικονομικές συνέπειες λόγω της πανδημίας του κορονοϊού θα φέρουν και αλλαγές στη διαχείριση του μπάτζετ για τους συλλόγους. Και μαζί με αυτό θα διαμορφωθούν και νέα δεδομένα σε ό,τι αφορά τον σχεδιασμό για την επόμενη σεζόν.

Για το αγωνιστικό πλάνο οι ομάδες θα κοιτάξουν πλέον με άλλο μάτι να κινηθούν για την ενίσχυσή τους ή να αξιοποιήσουν ό,τι υλικό διαθέτουν καθώς τα έσοδα δεν πρόκειται να είναι τα ίδια.

Στην ΑΕΚ έχουν μπροστά τους σημαντικά αγωνιστικά ζητήματα να λύσουν, αλλά διαθέτουν κι ένα «ισχυρό» ατού. Έναν προπονητή που έδειξε πως μπορεί να προσαρμοστεί στις ειδικές συνθήκες και να διαχειριστεί ένα ρόστερ.

O Μάσιμο Καρέρα πριν από τη διακοπή του πρωταθλήματος, κατάφερε να πάρει μια ομάδα που εντελώς ασύνδετη και να την μετατρέψει σε ένα ισχυρό σύνολο που δύσκολα...πέφτει.

O Ιταλός με το ίδιο ρόστερ και ουσιαστικά μόνο μια μεταγραφή, τον Σιμάνσκι, μπόρεσε να βελτιώσει την κατάσταση σε όλα τα επίπεδα αλλά και να κάνει πορεία πρωταθλητισμού στο δεύτερο γύρο.

Ο Καρέρα δεν είναι δογματικός και η ΑΕΚ που είτε το θέλει είτε όχι θα στραφεί κι αυτή σε επιλογές εκ των έσω, τουλάχιστον ξέρει ήδη πως στον πάγκο υπάρχει ένας προπονητής, ο οποίος δεν θα διστάσει.

Εκτός όμως από τις «εσωτερικές» λύσεις, προκύπτουν και μια σειρά από ζητήματα που αποτελούν προτεραιότητα. Ποια είναι αυτά; Δείτε στο Gallery...