ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Καραντώνης είδε... χέρι και «υπέγραψε» το 0-0 για ΟΦΗ και Παναθηναϊκό

Ο Καραντώνης είδε... χέρι και «υπέγραψε» το 0-0 για ΟΦΗ και Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός σημείωσε δύο γκολ, το πρώτο του Μακέντα στο 61’ ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ, αλλά το δεύτερο του Καμπετσή στο 85’ σηκώνει συζήτηση, αφού ο Καραντώνης είδε χέρι του Περέα

Μία φάση που σηκώνει συζήτηση σφράγισε το τελικό 0-0 του ΟΦΗ με τον Παναθηναϊκό. Σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι, το «τριφύλλι» είχε τις τρεις καλύτερες στιγμές, αλλά τη μία βρήκε δοκάρι και τις άλλες δύο δίχτυα. Μόνο που τα γκολ ακυρώθηκαν.

Στο 61’ ο Μακέντα πλάσαρε εύστοχα τον Γουάιλι, όμως, ο Ιταλός υποδείχθηκε οφσάιντ κι αυτό έδειξε η γραμμή στο VAR, αλλά στο 85’ έγινε μία φάση που κανείς δεν μπορεί να είναι απολύτως βέβαιος. Ο Καμπετσής έφυγε στην πλάτη της άμυνας του ΟΦΗ, πλάσαρε τον Γουάιλι κάτω από τα πόδια και το γκολ μέτρησε. Αρχικά… Διότι ο Καραντώνης κλήθηκε να τη δει στο VAR κι εκεί αποφάσισε ότι από τη βαθιά μπαλιά του Κουρμπέλη, ο Περέα βρήκε ελάχιστα τη μπάλα με το χέρι, πριν αυτή καταλήξει στον Καμπετσή. Ο Κολομβιανός, πάντως, δεν φαίνεται ν’ αλλάζει πορεία στη μπάλα… Δυστυχώς, όμως, για τον Παναθηναϊκό, ο Καραντώνης έκρινε διαφορετικά και το 0-0 άφησε και τις δύο ομάδες χωρίς νίκη στα πλέι οφ, έπειτα από τέσσερα ματς.

Δείτε ΕΔΩ το πρώτο ακυρωθέν γκολ του Παναθηναϊκού

Δείτε ΕΔΩ το δεύτερο ακυρωθέν γκολ του Παναθηναϊκού

Σχηματισμοί

Ο ΟΦΗ, όπως αναμενόταν, δεν είχε εκπλήξεις στην ενδεκάδα του. Ο Ναμπί σε ρόλο δεκαριού πίσω από τον Φιγκεϊρέδο, ο Βαζ ήταν δεξιά και ο Σεμέδο αριστερά, ενώ στα χαφ ήταν οι Νέιρα, Μεγιάδο. Δεξί μπακ έπαιξε ο Μπράουν, αριστερό ο Κοροβέσης, δεξί στόπερ ο Κουτρουμπής και δίπλα του ο Γιαννούλης.

Ο Παναθηναϊκός στην ενδεκάδα του δεν είχε τους βασικούς μέχρι το ματς με τον Ολυμπιακό Δώνη, Ζαχίντ, ενώ παρελθόν ουσιαστικά αποτελούν οι Γιόχανσον, Νούνες, Ινσούα. Ο Γιώργος Δώνης ξεκίνησε σε επίσημο ματς για πρώτη φορά, έπειτα από 13,5 μήνες τον Θεοχάρη σε ρόλο δεξιού μπακ. Μπροστά του έπαιξε ο Χατζηγιοβάνης και αριστερά βασικός μετά από 6,5 μήνες, έπαιξε ο Κολοβός.

Ο Μπουζούκης αγωνίστηκε δεξιός εσωτερικός μέσος, αριστερός εσωτερικός ήταν ο Αγιούμπ και κόφτης ο Κουρμπέλης. Αριστερό μπακ ήταν ο Χατζηθεοδωρίδης, δεξί στόπερ ο Σένκεφελντ, αριστερό ο Κολοβέτσιος, στην κορυφή φυσικά ξεκίνησε ο Μακέντα και στο τέρμα ήταν ο Διούδης.

Πρώτη απειλή ο ΟΦΗ

Οι δύο ομάδες έδειξαν από την αρχή διάθεση να παίξουν ποδόσφαιρο, αλλά γρήγορα επιδόθηκαν σε πολλά λάθη. Στο 2’ αριστερό σουτ του Φιγκεϊρέδο εκτός περιοχής μπλόκαρε ο Διούδης και στο 11’ σέντρα του Σεμέδο από αριστερά, κεφαλιά του Φιγκεϊρέδο στο ύψος του πέναλτι, πέρασε ψηλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Η πρώτη καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό ήταν στο 16', όταν σε σέντρα του Χατζηγιοβάνη από δεξιά, ο Χατζηθεοδωρίδης με το γόνατο στο δεύτερο δοκάρι έστειλε τη μπάλα αρκετά άουτ. Στο 18’ οι Κρητικοί είχαν τη μεγαλύτερή τους ευκαιρία στο πρώτο μέρος. Ο Αγιούμπ έκανε λάθος, ο Βαζ πήρε τη μπάλα, όμως, το δεξί σουτ εκτός μεγάλης περιοχής, έδιωξε σε κόρνερ ο Διούδης.

Ισορρόπησε ο ΠΑΟ

Το «τριφύλλι» στη συνέχεια του ματς πίεσε περισσότερο κι εμπόδισε τον ΟΦΗ, τον εμπόδισε να κάνει παιχνίδι και προσπάθησε να δημιουργήσει προϋποθέσεις για να φτάσει στη περιοχή του Γουάιλι. Στο 22’, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός είχε σημαντική ευκαιρία. Ο Χατζηγιοβάνης γύρισε από δεξιά, ο Μπράουν έδιωξε άσχημα, αλλά το τεχνικό πλασέ του Κουρμπέλη από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, έφυγε αρκετά άουτ από το αριστερό δοκάρι.

Φλύαρη κατοχή

Στο 28’ μακρινό σουτ του Ναμπί ήταν άστοχο, ενώ στο ημίωρο η κατοχή είναι 56%-44% υπέρ του ΟΦΗ. Στο 31' δεξί σουτ του Βαζ εκτός περιοχής έφυγε δύο μέτρα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Διούδη και στο 33' σε γύρισμα του Μακέντα, ο Χατζηγιοβάνης δεν μπόρεσε να μπει στη πορεία της μπάλας. Στο 38’ σέντρα του Σεμέδο γυριστή κεφαλιά του Ναμπί, έφυγε άουτ και στο 39' αδύναμο σουτ του Ναμπί, έδιωξε με τη γροθιά ο Διούδης. Ήταν ένα δίλεπτο πίεσης για τον ΟΦΗ, που δεν είχε αποτέλεσμα. ΣΑτο 43’ μάλιστα, οι γηπεδούχοι έχασαν και τον Σεμέδο με τραυματισμό. Έτσι, πήγε αριστερά ο Φιγκεϊρέδο και πέρασε στην κορυφή ο Μάνος.

Δοκάρι κι ακυρωθέν γκολ για ΠΑΟ!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με διαγωνισμό λαθών, όπως και στο πρώτο. Σε μία ώρα αγώνα, είναι ενδεικτικό ότι και οι δύο ομάδες είχαν 65 λάθη. Ο Παναθηναϊκός, ωστόσο, ήταν πιο επικίνδυνος. Στο 48’ φάουλ του Χατζηγιοβάνη κόντραρε κι έφυγε εκτός, ενώ στο 58’ είχε δοκάρι ο Παναθηναϊκός! Σέντρα του Χατζηγιοβάνη, κεφαλιά του Μακέντα, η μπάλα έφυγε από τα χέρια του Γουάιλι, αλλά κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι!

Στο 61’ πάλι ο Μυτιληνιός εξτρέμ έκανε την κάθετη στον Μακέντα, ο οποίος μπήκε από δεξιά, πλάσαρε εύστοχα στη δεξιά γωνία, όμως, το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Η οριακή φάση εξετάστηκε από το VAR και η απόφαση δεν άλλαξε.

Ακυρώθηκε δεύτερο γκολ του ΠΑΟ!

Στο 72’μακρινό σουτ του Στάικου έφυγε ένα μέτρο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Διούδη και στο 85’ έγινε η φάση του ματς. Ο Παναθηναϊκός με την είσοδο των Καμπετσή, Αλεξανδρόπουλου, Σερπέζη έπαιξε 5-3-2. Ο Χατζηγιοβάνης πήρε όλη τη δεξιά πλευρά και ο Καμπετσής έπαιξε δίπλα στον Περέα. Ο Κουρμπέλης, λοιπόν, έκανε τη βαθιά μπαλιά, ο Καμπετσής έφυγε τετ α τετ με τον Γουάιλι και τον νίκησε με δεξί πλασέ! Ο ταλαντούχος φορ πανηγύρισε με τους συμπαίκτες του, αφού αυτό θα ήταν το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα και θα έδινε τη νίκη στον Παναθηναϊκό, αλλά ο Καραντώνης είδε το VAR κι έκρινε διαφορετικά.

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Γουάιλι, Μπράουν, Κουτρουμπής, Γιαννούλης, Κοροβέσης (69’ Μαρινάκης), Μεγιάδο, Νέιρα, Ναμπί (68’ Στάικος), Βαζ (92’ Δεληγιαννίδης), Σεμέδο (43’ λ.τρ. Μάνος), Φιγκεϊρέδο.

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Θεοχάρης (78’ Περέα), Χατζηθεοδωρίδης, Σένκεφελντ, Κολοβέτσιος, Κουρμπέλης, Αγιούμπ (82’ Αλεξανδρόπουλος), Κολοβός (63’ Ανουάρ), Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης (83’ Σερπέζης), Μακέντα (83’ Καμπετσής).