ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Η απόφαση του Πάμπλο Γκαρσία που βγάζει στη... σέντρα τον Φερέιρα

ΠΑΟΚ: Η απόφαση του Πάμπλο Γκαρσία που βγάζει στη... σέντρα τον Φερέιρα

ΠΑΟΚ: Ο Πάμπλο Γκαρσία είδε αυτά που ήθελε στα τρία παιχνίδια πριν τη διακοπή και φαίνεται να κατέληξε στον κορμό που θέλει.

Με τον Πάμπλο Γκαρσία ο ΠΑΟΚ βρήκε την ταυτότητά του. Μόλις σε τρία παιχνίδια στον πάγκο ο Ουρουγουανός κατάφερε να κάνει τα (ποδοσφαιρικά) αυτονόητα και ο δικέφαλος τρέχει ένα καλό σερί σε πρωτάθλημα και Ευρώπη. Κι αν κόντρα στην Αϊντχόφεν χρειάστηκε ομιλία-φωτιά στα αποδυτήρια για να έρθει το απόλυτο ξέσπασμα στο δεύτερο ημίχρονο, στην Super League ο «Ινδιάνος» έδειξε πως τουλάχιστον ξέρει σε ποιους μπορεί να υπολογίζει σε βάθος χρόνου.

Ο Γκαρσία φαίνεται πως βρίσκει έναν κορμό 7-8 παικτών εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι «παλιοσειρές». Δεν περίμενε κανείς με το... καλημέρα να προβεί σε ριζικές αλλαγές. Άλλωστε και μόνο η αλλαγή συστήματος και η επαναφορά του 4-2-3-1 που χάρισε και το νταμπλ στον ΠΑΟΚ ήταν αρκετή για να ξεμπλοκάρουν οι παίκτες. Όχι όμως όλοι.

Ένα από θέματα που εντόπισε ο Πάμπλο Γκαρσία ήταν το σκοράρισμα του κεντρικού φορ, κάτι με το οποίο ο Αμπέλ Φερέιρα δεν ασχολήθηκε. Δεν είναι και μυστικό άλλωστε πως εάν ο βασικός στράικερ δεν μπορεί να σκοράρει όσο σωστή και καλή αμυντική λειτουργία να 'χεις η δουλειά είναι...μισή. Σε τρία παιχνίδια ο Ουρουγουανός ανακάτεψε την τράπουλα μπροστά ξέροντας πως αμυντικά θα την βρει την άκρη. Σχεδόν μοίρασε το χρόνο ανάμεσα στον Τσόλακ και τον Σφιντέρσκι και είδε αυτά που ήθελε να δει.

H «απόφαση» του Γκαρσία

Ο Κροάτης που αποκτήθηκε για να κάνει τη διαφορά δεν ανταποκρίνεται έχοντας σκοράρει μια φορά, κι αυτή με πέναλτι, και ο Πολωνός μοιάζει πια να είναι η επιλογή του Ουρουγουανού για την «κορυφή». Δεν είναι τυχαίο πως στη Ριζούπολη κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης ξεκίνησε βασικός και βγήκε όταν το ματς είχε κριθεί. Άνοιξε το σκορ, κέρδισε το πέναλτι της λύτρωσης και συνέχισε από εκεί που σταμάτησε με την Αϊντχόφεν.

Ο ΠΑΟΚ στην Super League συνολικά μετράει 12 γκολ. Τα 4 από αυτά τα έχει πετύχει ο Σφιντέρσκι μόλις σε 280 λεπτά συμμετοχής. Κι αν ο Πολωνός είχε δείξει στον Αμπέλ Φερέιρα πως όταν παίρνει χρόνο σκοράρει, όπως έκανε στο 3-0 με τον ΟΦΗ την 4η αγωνιστική, η απορία στην Τούμπα, μετά την αποχώρηση του Πορτογάλου, εξακολουθεί να παραμένει: «δεν υπάρχει εξήγηση που δεν χρησιμοποιούσε τον Σφιντέρσκι».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Σούπερ Μάρκετ: Αυτά είναι τα προϊόντα που απαγορεύεται να πωλούν από την Τετάρτη