ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πάμπλο Γκαρσία: Ηρέμησε, άλλαξε, είναι προπονητής!

Πάμπλο Γκαρσία: Ηρέμησε, άλλαξε, είναι προπονητής!

Η χαοτική διαφορά του Πάμπλο Γκαρσία σε επίπεδο συμπεριφοράς ως παίκτης και ως προπονητής!

Πάμπλο Γκαρσία… Ένα όνομα λατρεμένο για τους φίλους του ΠΑΟΚ, όχι και τόσο συμπαθητικό για τους υποστηρικτές των άλλων ομάδων. Ο εκρηκτικός του χαρακτήρας, τα νεύρα του, η αντίδρασή του στο παραμικρό, μέχρι και οι γροθιές του κατά τη διάρκεια αγώνων, διαμόρφωσαν μια άποψη σε όλους. Είτε τον συμπαθούσαν είτε όχι, αυτή η άποψη ήταν κοινή για όλους: Μια εκρηκτική προσωπικότητα, ένας νευρικός τύπος που δύσκολα τον… φέρνεις βόλτα και δύσκολα μπορεί να τον διαχειριστεί ο κάθε προπονητής.

Τα χρόνια πέρασαν. Ο «Παυλάρας» σταμάτησε το ποδόσφαιρο. Πέρασε τον… Ρουβίκωνα και έγινε πλέον προπονητής. Αρχικά στις ακαδημίες, όπου πέρασε τα πρώτα χρόνια της καριέρας του ως τεχνικός. Μερικές εβδομάδες πριν, ήρθε η μεγάλη του στιγμή, καθώς κλήθηκε να αναλάβει την πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ. Οι φίλοι του «δικέφαλου» ευτυχισμένοι. Ο δικός τους… επαναστάτης, έγινε προπονητής της ομάδας τους. Οι αντίπαλοι σκέφτηκαν αμέσως πως θα ακολουθήσουν… τρέλες, εντάσεις, φωνές, τσακωμοί. Καταστάσεις που θα θυμίζουν τον ποδοσφαιριστή Πάμπλο Γκαρσία.

Όσοι τον είχαν δει έστω μία φορά στον πάγκο, γνώριζαν πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Ούτε καν στο 1%! Ο Ουρουγουανός από τη στιγμή που έγινε προπονητής, βασίζεται σε μια εντελώς διαφορετική ποδοσφαιρική φιλοσοφία. Σε επίπεδο ανάδειξης του χαρακτήρα του κι όχι στη νοοτροπία. Εκεί παραμένει μαχητικός, παθιασμένος και με θέληση για να επιτίθεται. Όμως αυτά τα στοιχεία τα ζητά απ’ τους παίκτες του στο γήπεδο. Δεν τα δείχνει και δεν τα «βγάζει» ο ίδιος στον πάγκο!

Δύσκολα θα τον δει κανείς να διαμαρτύρεται, δύσκολα θα τον δει κανείς να αντιδρά, ακόμη-ακόμη είναι δύσκολο να τον δει κανείς να φωνάζει! Μια εντελώς διαφορετική προσωπικότητα ουσιαστικά. Ή έστω δείχνει έτσι… Πιο ήρεμος, πιο χαλαρός, με την έντασή του να βγαίνει πάνω στη δουλειά. Οι δηλώσεις του δεν είναι και δεν έχουν ατάκες που συζητιούνται. Πολλές φορές, μάλιστα, ίσως να μοιάζουν συνηθισμένες. Η ατάκα «θέλουμε δουλειά» ακούγεται πολλές φορές μετά από κάθε ματς!

Ο Πάμπλο Γκαρσία δεν άλλαξε φυσικά… Ο ίδιος είναι. Απλά επειδή διαθέτει ποδοσφαιρικό μυαλό, κατάλαβε με το… καλημέρα της προπονητικής του καριέρας, πως η ένταση και η αντίδραση δε θα βοηθά τους παίκτες του. Διοχετεύει τα στοιχεία αυτά στη νοοτροπία που περνά στην ομάδα του και όχι στο πως ο ίδιος κινείται και φέρεται. Ίσως να είναι ένας απ’ τους λόγους που υπάρχει σιγουριά για την τελική του επιτυχία!