ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

UEFA: Οι… προσευχές για το εμβόλιο!

UEFA: Οι… προσευχές για το εμβόλιο!

Το Euro είναι προγραμματισμένο για τον ερχόμενο Ιούνιο και η UEFA στα 60 χρόνια της διοργάνωσης είχε προγραμματισμό για ένα τεράστιο έσοδο από 2.500.000 εισιτήρια!

Η τελική φάση του Euro 2020, θα είναι επετειακή. Επειδή συμπληρώθηκαν πλέον 60 χρόνια απ’ την έναρξη του θεσμού. Η UEFA σε επίπεδο marketing ήθελε να το εκμεταλλευτεί, γι’ αυτό και πάρθηκε η απόφαση για πρώτη φορά να διεξαχθεί το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα σε 12 διαφορετικές χώρες. Η πανδημία, όμως, ήρθε να αλλάξει πολλά απ’ τα σχέδια της Ομοσπονδίας. Με πρώτο το χρόνο τέλεσης των αγώνων, που μετατέθηκε ένα έτος (απ’ το καλοκαίρι του 2020 σε αυτό του 2021).

Παρ’ όλα αυτά, η UEFA παραμένει στον αρχικό της προγραμματισμό για τη διεξαγωγή της διοργάνωσης σε 12 διαφορετικές χώρες. Όσο κι αν συζητιέται, το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε περιλαμβάνει κανονικά τις αναμετρήσεις στις 12 πόλεις διαφορετικών χωρών. Αυτές θα είναι:

Τελικός, ημιτελικοί, ένας αγώνας για τη φάση των «16», τρία ματς ομίλων: Λονδίνο (Αγγλία).

Τρία ματς ομίλων, ένας προημιτελικός: Μπακού (Αζερμπαϊτζάν), Μόναχο (Γερμανία), Ρώμη (Ιταλία), Αγία Πετρούπολη (Ρωσία).

Τρία ματς ομίλων, ένας αγώνας για τη φάση των «16»: Άμστερνταμ (Ολλανδία), Μπιλμπάο (Ισπανία), Βουκουρέστι (Ρουμανία), Βουδαπέστη (Ουγγαρία), Κοπεγχάγη (Δανία), Δουβλίνο (Ιρλανδία), Γλασκώβη (Σκωτία).

Αυτές οι 12 χώρες θα φιλοξενήσουν λοιπόν τη γιορτή του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Όμως, όλα αυτά χωρίς να ξέρει κανείς πως θα είναι η κατάσταση με τον κορονοϊό τον Ιούνιου. Πολλοί θεωρούν πως η UEFA… παίζει άμυνα και θα περιμένει μέχρι τελευταία στιγμή, δίχως να αλλάξει το παραμικρό στον προγραμματισμό της. Με την ελπίδα πως θα κυκλοφορήσει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού και όχι απλά δε θα τεθεί θέμα διεξαγωγής σε κάποιες απ’ τις πόλεις αυτές, αλλά θα υπάρχει η δυνατότητα παρουσίας κόσμου!

Τα έσοδα απ’ τα εισιτήρια τα οποία είχε προγραμματίσει η UEFA, ξεπερνούσαν τα 150.000.000 ευρώ! Βλέπετε θα έβγαιναν στην κυκλοφορία περίπου 2.500.000 «μαγικά χαρτάκια» για όλες τις αναμετρήσεις. Τα οποία όπως είναι γνωστό δεν είναι φθηνά… Πριν ξεσπάσει η πανδημία του κορονοϊού στην Ευρώπη, είχαν ήδη γίνει αιτήσεις για κράτηση 1.500.000 εισιτηρίων! Τουλάχιστον μισό χρόνο πριν την αρχικά προγραμματισμένη διεξαγωγή της διοργάνωσης.

Η UEFA λοιπόν, ακόμη κι αν δεν το παραδέχεται κανείς επισήμως, ευελπιστεί πως μέσω του εμβολίου θα κατορθώσει να πουλήσει κανονικά όλα τα εισιτήρια και να υπάρχει παρουσία κόσμου στο 100% της χωρητικότητας των γηπέδων και όχι απλά ενός μικρού ποσοστού όπως συμβαίνει αυτή την εποχή σε λίγες χώρες (οι περισσότερες διεξάγουν τα ματς κεκλεισμένων των θυρών). Είναι πάρα πολλά τα χρήματα που διακυβεύονται κι έτσι η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ποδοσφαίρου δε θα λάβει καμία οριστική απόφαση πριν την ερχόμενη άνοιξη!