ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΟΦΗ: Μαγνήτης καρτών ο Σελίμοβιτς, οδεύει για ρεκόρ! (photos)

ΟΦΗ: Μαγνήτης καρτών ο Σελίμοβιτς, οδεύει για ρεκόρ! (photos)

ΟΦΗ: Ο νεαρός αμυντικός των Κρητικών έχει δεχθεί κάρτα κίτρινη η κόκκινη σχεδόν στα μισά παιχνίδια της καριέρας του!

Ο ΟΦΗ το καλοκαίρι έφερε στο Ηράκλειο τον Βαχίντ Σελίμοβιτς, με τον οποίο υπέγραψε συμβόλαιο έως το 2023. Έναν 23χρονο (γεννήθηκε στις 3/4/97) υψηλόσωμο στόπερ.

Ο Σελίμοβιτς γεννήθηκε στο Λουξεμβούργο, αλλά είναι Βόσνιος. Επέλεξε μικρός την Εθνική Σερβίας, αλλά στην Ανδρών προτίμησε τελικά το Λουξεμβούργο. Ο πατέρας του Νετζίμπ είναι προπονητής κι έχει δουλέψει σε πολλές ομάδες στο Λουξεμβούργο.

Ο ύψους 1.91 αμυντικός αποτελεί προϊόν της Ακαδημίας της γαλλικής Μετς. Το 2016 υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο και μάλιστα τη σεζόν 2017-18 αγωνίστηκε σε 13 ματς στο πρωτάθλημα. Σε ένα από τα παιχνίδια του δεν δίστασε να κάνει σκληρό τάκλιν στον Εμπαπέ της Παρί Σ.Ζ.

Αυτό ακριβώς είναι και το στυλ που τον χαρακτηρίζει. Η δύναμη, με αποτέλεσμα να δέχεται σωρηδόν τις κάρτες. Κυρίως κίτρινες, αλλά έχει δει τρεις φορές και το κόκκινο χρώμα. Οι δύο μέσα σε ελάχιστο διάστημα.

Κάρτα στο 49% των αγώνων!

Ο Σελίμοβιτς έφυγε από τη Μετς τον Γενάρη του 2019 και πήγε στον Απόλλωνα Λεμεσού, όπου έμεινε έως το καλοκαίρι για να έρθει στον ΟΦΗ. Το Σάββατο ο νεαρός στόπερ ήταν πρόσωπο του ματς της εθνικής Λουξεμβούργου με την Κύπρο εκτός έδρας. Το Λουξεμβούργο ήταν μπροστά στο σκορ 0-1 και στο 33’ ανέτρεψε τον Ηλία ως τελευταίος παίκτης. Πέναλτι και αποβολή. Και το ματς γύρισε στο τελικό 2-1.

Ήταν η δεύτερη αποβολή μέσα σε λίγο διάστημα, αφού στην αναμέτρηση του ΟΦΗ στην Τρίπολη με τον Αστέρα, δέχθηκε δύο κίτρινες κάρτες στο 70’ και το 77’ και πήγε στα αποδυτήρια.

Ο Σελίμοβιτς έχει παίξει σε έξι ματς με τον ΟΦΗ, πέντε για το πρωτάθλημα κι ένα στα προκριματικά του Europa League και είδε κάρτα στα πέντε! Στα προκριματικά με τον Απόλλωνα Λεμεσού, την πρώην ομάδα του, πήρε στο 82’ μία κίτρινη. Το ίδιο χρώμα είδε στα παιχνίδια με Λαμία, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό κι αναφερθήκαμε στην Τρίπολη.

Πάμε στην Κύπρο. Τη σεζόν 2018-19 (πήγε τον Γενάρη, όπως τονίσαμε), έπαιξε δύο ματς στο πρωτάθλημα και πήρε κίτρινη στο ένα. Στα πλέι οφ είχε έξι συμμετοχές και είδε κίτρινη σε δύο παιχνίδια. Την περασμένη περίοδο 2019-20, έπαιξε σε ένα ματς για τα προκριματικά του Europa League και δεν πήρε κάρτα. Μάλλον, γιατί έπαιξε μόνο ένα ημίχρονο…

Όσον αφορά το πρωτάθλημα, μέτρησε 13 αγώνες και στους επτά είδε κίτρινη! Δηλαδή σε 22 ματς με τον Απόλλωνα είδε κίτρινη στα 10!

Ας δούμε και την εθνική Λουξεμβούργου. Σε 4 παιχνίδια στο δεύτερο Nations League έχει δει κίτρινη στα δύο κι αποβλήθηκε χθες με την Κύπρο! Έχει παίξει σε δυο φιλικά κι έχει δεχθεί μία κίτρινη στην ήττα 0-3 από την Αυστρία (στο άλλο έβαλε γκολ στο 3-3 με την Μαδαγασκάρη). Έχει κι ένα ματς προκριματικά Euro, που δεν παρατηρήθηκε. Από τα επτά ματς δηλαδή με την εθνική Λουξεμβούργου είδε κάρτα στα 4!

Φυσικά δεν μπορούσε να μην γίνει αναφορά στη Μετς. Στην πρώτη ομάδα έπαιξε την περίοδο 2017-18. Είδε κίτρινη στο μοναδικό ματς του Λιγκ Καπ που έπαιξε. Είδε κάρτα στο ένα από τα δύο του κυπέλλου που συμμετείχε. Στο πρωτάθλημα τα πήγε καλύτερα. Από τα 13 παιχνίδια στη Ligue 1 είδε κίτρινη στα τρία και σε ένα ακόμα δύο κίτρινες-κόκκινη! Παρατηρήθηκε στα 6 από τα 16 παιχνίδια!

Στην καριέρα του, λοιπόν, σε επαγγελματικό επίπεδο ο Σελίμοβιτς έχει 51 αγώνες έως τώρα. Οι 44 με ΟΦΗ, Απόλλωνα Λεμεσού και Μετς κι επτά με την Εθνική. Έχει δεχθεί κάρτα κίτρινη ή κόκκινη στους 25! Ποσοστό 49%! Με τους ρυθμούς που πάει το ρεκόρ είναι κοντά…