ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League: Η πολυφωνία ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, τα «κανόνια» του ΟΣΦΠ κι ο μοναχικός Καρλίτος (pics)

Super League: Η πολυφωνία ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, τα «κανόνια» του ΟΣΦΠ κι ο μοναχικός Καρλίτος (pics)

Super League: Ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα που έχει τους περισσότερους σκόρερ στο πρωτάθλημα κι ακολουθεί η ΑΕΚ. Ο Ολυμπιακός στηρίζεται σε Ελ Αραμπί, Χασάν και στον Παναθηναϊκό τραβάει το κουπί ο Καρλίτος.

Σε μία ομάδα είναι σημαντικό να συμμετέχουν στο σκοράρισμα όλο και περισσότεροι παίκτες.

Ασφαλώς και το να διαθέτεις έναν κανονιέρη είναι κομβικό, ειδικά αν έχεις και ποιοτικούς μεσοεπιθετικούς, ώστε να φέρουν σωστά τη μπάλα στο «κουτί». Όπως συμβαίνει με τον Ολυμπιακό, ο οποίος έχει τους Βαλμπουενά, Φορτούνη, Καμαρά να μοιράζουν ασίστ.

Είναι, όμως, υγεία να έχεις κι αρκετούς σκόρερ. Να μην τραβάει ένας το κουπί και να μην στηρίζεται αποκλειστικά η ομάδα σε έναν παίκτη. Το να έρχονται γκολ από την πίσω ζώνη ή ακόμα και από αμυντικούς σε στημένες φάσεις, είναι θετικά στοιχεία που δίνουν αποτελέσματα και βαθμούς.

Στα παιχνίδια που έχουν γίνει μέχρι στιγμής, ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ έχουν πολυφωνία. Υπάρχει πλουραλισμός στο σκοράρισμα και όταν μία ομάδα παράγει ποδόσφαιρο είναι δεδομένο ότι θα έρθει το γκολ. Αν όχι από τον φορ, από τους εξτρέμ ή τους μέσους στον άξονα.

Ο ΠΑΟΚ είναι αυτός που έως τώρα (δεν έχουν φυσικά όλες οι ομάδες τα ίδια ματς) διαθέτει τους περισσότερους σκόρερ. Έχει σημειώσει 12 γκολ κι αυτά έχουν μπει από εννέα διαφορετικούς ποδοσφαιριστές! Ακολουθεί η ΑΕΚ με οκτώ ποδοσφαιριστές, ο Ολυμπιακός στηρίζεται σε Ελ Αραμπί, Χασάν και ο Παναθηναϊκός με την κακή εικόνα μέχρι στιγμής, μόνο στον Καρλίτος.

Ας δούμε αναλυτικά τον αριθμό των σκόρερ κάθε ομάδας:

ΠΑΟΚ: Έχει πετύχει 12 γκολ με εννέα διαφορετικούς παίκτες. Πρώτος είναι ο Σφιντέρσκι με τέσσερα γκολ.

ΑΕΚ: Έχει σημειώσει εννέα γκολ με οκτώ διαφορετικούς σκόρερ. Αλλά ο ένας εξ αυτών, ο Ενομπακάρε έφυγε. Πρώτος με δύο γκολ είναι ο Ανσαριφάρντ.

Άρης: Ο συγκάτοικος του Ολυμπιακού στην κορυφή, αμφότεροι με δύο ματς λιγότερα, έχει εννέα γκολ με έξι διαφορετικούς παίκτες κι ο ένας, ο Φετφατζίδης, έχει αποχωρήσει. Πώτος είναι με τρία γκολ ο Γκάμα.

ΠΑΣ Γιάννινα: Έχει επίσης εννέα γκολ με έξι διαφορετικούς σκόρερ και πρώτος με τρία γκολ είναι ο Παμλίδης.

Ολυμπιακός: Έχει τα περισσότερα γκολ, 14, αλλά τα έχουν πετύχει πέντε παίκτες και ο ένας εξ αυτών, δεν είναι πλέον στο ρόστερ. Ο Καφού. Πέντε έχει ο Ελ Αραμπί και τέσσερα ο Χασάν. Έχουν σημειώσει δηλαδή το 64% των γκολ της ομάδας τους.

ΟΦΗ: Οι Κρητικοί έχουν οκτώ γκολ σε ισάριθμα ματς με τέσσερις διαφορετικούς παίκτες. Πρώτος είναι ο Σαρδινέρο με τρία τέρματα.

Βόλος: Οκτώ γκολ έχει σημειώσει ο Βόλος και τα μισά, ακριβώς το 50%, τα έχει ο Δουβίκας. Έχουν σκοράρει ακόμα τρεις παίκτες (δύο έχει ο Μπαριέντος).

Ατρόμητος: Οι Περιστεριώτες έχουν επτά γκολ με τέσσερις διαφορετικούς παίκτες. Πρώτοι με δύο γκολ ο Μανούσος και ο στόπερ Γούτας!

Παναθηναϊκός: Επτά γκολ σε οκτώ ματς έχει και το «τριφύλλι». Έχουν βρει δίχτυα, όμως, μόλις τρεις παίκτες! Τέσσερα έχει ο Καρλίτος, άνω του 50%, δύο ο Μακέντα κι ένα με πέναλτι ο Χατζηγιοβάνης.

Αστέρας Τρίπολης: Οι Αρκάδες έχουν έξι γκολ, μόλις με τρεις παίκτες. Ο Μπαράλες με τέσσερα γκολ τραβάει όλο το κουπί.

Απόλλων Σμύρνης: Τρία γκολ έχει η «Ελαφρά Ταξιαρχία». Από ένα έχουν οι Ιωαννίδης Φατιόν, Τσιλούλης.

ΑΕΛ: Ξεκινούν οι ομάδες με τους λιγότερους σκόρερ. Δύο παίκτες έχουν σημειώσει τα πέντε γκολ των Θεσσαλών. Και τα τέσσερα, ποσοστό 80%, ο νεαρός Πινακάς!

Λαμία: Δύο παίκτες έχουν πετύχει και τα τρία γκολ της Λαμίας. Δύο γκολ έχει ο Ρόμανιτς κι ένα ο Μπιανκόνι.

Παναιτωλικός: Η ομάδα του Αγρινίου έχει τρία γκολ με δύο παίκτες. Ο Αριγίμπι έχει σημειώσει δύο κι ένα ο Μάζουρεκ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Ερντογάν: Σχεδιάζει χτύπημα κατά της Ελλάδας; Πανέτοιμες οι Ένοπλες Δυνάμεις - «Ξυπνούν» οι σύμμαχοι