ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League: Η… μαγεία του Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός!

Super League: Η… μαγεία του Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός!

Super League: Οι αριθμοί λένε πως το συγκεκριμένο ματς θα έπρεπε να είναι χαμηλού ενδιαφέροντος, όμως το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός ποτέ δεν είχε λογική εξήγηση στο οτιδήποτε!

Η διακοπή για τις υποχρεώσεις των Εθνικών ομάδων ανήκει στο παρελθόν και άμεσα σχεδόν έρχεται η επόμενη αγωνιστική του Πρωταθλήματος. Η επανέναρξη του οποίου κρύβει τη… μητέρα όλων των «μαχών». Το σπουδαιότερο ντέρμπι της χώρας. Όσο… ξεθωριασμένος κι αν είναι ο ένας εκ των δύο αιωνίων αντιπάλων, το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός πάντα θα κρύβει μια μαγεία που όμοιά της δεν υπάρχει όχι μόνο εντός συνόρων, αλλά τη συναντάμε σπάνια σε όλο τον πλανήτη! Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, πως σε όλα τα ξένα αφιερώματα η συγκεκριμένη «μονομαχία» συμπεριλαμβάνεται στα πιο έντονα ντέρμπι του κόσμου!

Αν αφήσετε στην άκρη τα ονόματα και δείτε απλά τους αριθμούς, τότε θα γελάσετε με το χαρακτηρισμό ντέρμπι. Η… κατρακύλα του Παναθηναϊκού, απέναντι στη σταθερότητα και κυρίως την άνοδο του Ολυμπιακού τον τελευταίο 1,5 χρόνο, καθιστά τη διαφορά ανάμεσα στους δύο, ίσως και χαοτική! Ακόμη και με τις τρανταχτές απουσίες των Πρωταθλητών, παραμένουν φαβορί κι αυτό τα λέει όλα!

«Ερυθρόλευκοι» και «πράσινοι» θα πάνε στο ντέρμπι του Σαββάτου (21/11) έχοντας 7 βαθμούς διαφορά μόλις στην 8η αγωνιστική της Super League, με τους Πειραιώτες να έχουν και 2 ματς λιγότερα!

Ο ένας παίζει στο Champions League και κυνηγά με αξιώσεις είτε τη 2η είτε την 3η θέση του ομίλου που θα σημάνουν Ευρωπαϊκή συνέχεια το 2021. Ο άλλος τελευταία φορά που έπαιξε στη συγκεκριμένη διοργάνωση ήταν το 2010 και συνολικά Ευρώπη σε όμιλο το 2016-17 (Europa League).

14-1 στα γκολ ο Ολυμπιακός, 7-7 ο Παναθηναϊκός. Με τους «ερυθρόλευκους» να είναι πρώτοι στη βαθμολογία, έναντι των «πράσινων» που βρίσκονται στην 9η θέση!

Η χρηματιστηριακή αξία του Ολυμπιακού, υπολογίζεται στα 96.300.000, με ακριβότερο ποδοσφαιριστή αυτή τη στιγμή τον Μαντί Καμαρά (πάνω από 12.000.000 ευρώ, χωρίς να υπολογίζεται η υπεραξία που συνήθως πληρώνεται ο Ολυμπιακός). Η αντίστοιχη χρηματιστηριακή αξία του Παναθηναϊκού, είναι 24.500.000 με ακριβότερο παίκτη τον Μαουρίσιο, στα 2.500.000.

Μέσα στη δεκαετία αυτή (από την σεζόν 2010-11 μέχρι σήμερα) ο Ολυμπιακός μέτρησε 12 τίτλους (8 Πρωταθλήματα 4 Κύπελλα), ενώ ο Παναθηναϊκός 1, το Κύπελλο του 2014.

Αν αφαιρεθούν τα ονόματα των αντιπάλων λοιπόν και αναλυθούν αυτοί οι απλοί αριθμοί, τότε η έννοια «ντέρμπι» μάλλον δεν υφίσταται! Εκεί ακριβώς, όμως, είναι η μαγεία του Ελληνικού ντέρμπι! Μόλις… πέσουν στο τραπέζι τα ονόματα Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός ή Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός αν προτιμάτε, όλα τα υπόλοιπα… πηγαίνουν περίπατο! Κάτι που έχει διδάξει η ιστορία, τόσο στα «πέτρινα» χρόνια των «ερυθρόλευκων», όσο και στη χειρότερη εποχή του «τριφυλλιού» που βρίσκεται σε εξέλιξη…