ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναιτωλικός-Άρης: Αήττητος ο Δέλλας κόντρα στον Μάντζιο! (pics)

Παναιτωλικός-Άρης: Αήττητος ο Δέλλας κόντρα στον Μάντζιο! (pics)

Παναιτωλικός-Άρης: Οι δύο Έλληνες προπονητές θα συναντηθούν το απόγευμα της Κυριακής με τον νέο τεχνικό των Αγρινιωτών να είναι αήττητος κόντρα στον Μάντζιο.

Ο Τραϊανός Δέλλας επέστρεψε στον πάγκο του Παναιτωλικού.

Το απόγευμα της Κυριακής, με το… καλησπέρα, τον περιμένει δύσκολο έργο, αφού θα υποδεχθεί τον πρωτοπόρο και αήττητο έως τώρα Άρη, του Άκη Μάντζιου.

Ο Παναιτωλικός δεν έχει νίκη, είναι στη 12η θέση με τέσσερις ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες σε οκτώ ματς, ενώ ο Άρης μετράει πέντε νίκες και μία ισοπαλία σε έξι αγώνες και συγκατοικεί στην κορυφή με τον Ολυμπιακό. Το έργο και των δύο θα είναι φυσικά δύσκολο.

Ο Άρης έχει παίξει σε έναν μήνα μόνο ένα παιχνίδι, αφού αναβλήθηκαν τα ματς με ΑΕΛ και ΑΕΚ, λόγω κορονοϊού και φυσικά δεν είναι το πιο απλό να διατηρηθεί ο αγωνιστικός ρυθμός. Κόντρα σε μία ομάδα με νέο προπονητή, άρα και διαφορετική ψυχολογία.

Ο Παναιτωλικός με τη σειρά του, δυσκολεύεται να βρει γκολ και απέναντί του θα έχει τον ισχυρό Άρη. Θα είναι μία αμφίρροπη μάχη. Όσο για την παράδοση των δύο Ελλήνων προπονητών στα μεταξύ τους παιχνίδια; Ο Δέλλας είναι αήττητος κόντρα στον Μάντζιο.

Αυτή θα είναι η πέμπτη φορά που θα τεθούν αντιμέτωποι και ο Δέλλας έχει δύο νίκες και δύο ισοπαλίες κόντρα στον 51χρονο Μάντζιο. Και οι δύο νίκες είναι ως τεχνικός του Παναιτωλικού. Τελευταία φορά που βρέθηκαν αντίπαλοι, στις 11/3/19, ο Παναιτωλικός του Δέλλα συνέτριψε τον Πανιώνιο του Μάντζιου με 5-0 στο Αγρίνιο. Την προτελευταία φορά στις 6/10/18, ο Δέλλας επικράτησε 2-1, πάλι εντός, αλλά ο Μάντζιος ήταν στον Λεβαδειακό.

Ο Μάντζιος με τη σειρά του υποδέχθηκε δύο φορές τον Δέλλα, αλλά το αποτέλεσμα ήταν ισόπαλο. Στις 17/2/16 φιλοξένησε στη Λιβαδειά τον Ατρόμητο του Δέλλα και το ματς έληξε 1-1, ενώ στις 24/9/14 υποδέχθηκε για το κύπελλο την ΑΕΚ του Δέλλα, ως προπονητής του Πανθρακικού και το παιχνίδι έληξε ισόπαλο χωρίς σκορ.

Κόντρα στις ομάδες

Πάμε και στην παράδοση που έχει ο Δέλλας κόντρα σε Άρη και ο Μάντζιος εναντίον του Παναιτωλικού.

Ο Μάντζιος με αντίπαλους τους Αγρινιώτες μετράει τέσσερις νίκες, δύο ισοπαλίες και έξι ήττες (οι δύο από τον Δέλλα). Ασφαλώς δεν είναι θετική. Ο Δέλλας, ο οποίος ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στον Άρη, έχει μία νίκη και μία ήττα απέναντι στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Και οι δύο αγώνες ήταν ως προπονητής του Παναιτωλικού. Το παράδοξο είναι ότι νίκησε 2-1 στο «Κλ. Βικελίδης» στις 15/12/18 κι έχασε με το ίδιο σκορ στο Αγρ΄νιο στον δεύτερο γύρο στις 21/4/19.

Απόλυτη ισορροπία

Όσον αφορά τις ομάδες, που είναι και το ζητούμενο, η παράδοση δεν γέρνει με το μέρος κανενός. Άρης και Παναιτωλικός έχουν συναντηθεί 12 φορές και η κάθε ομάδα έχει από τέσσερις νίκες, ενώ τέσσερις αγώνες δεν είχαν νικητή.

Στο Αγρίνιο, όπου παίζουν τώρα, ο απολογισμός είναι τρεις νίκες οι γηπεδούχοι, δύο ισοπαλίες και μία του Άρη (κόντρα στον Δέλλα). Αντίστοιχα, ο Άρης μετράει τρεις νίκες στη Θεσσαλονίκη, δύο ισοπαλίες και μία ήττα (από τον Δέλλα). Η μεγαλύτερη νίκη ήταν του Άρη τη σεζόν 1975-76 με 6-1 και του Παναιτωλικού την περίοδο 2011-12 με 5-1.