ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Champions League: Αγώνες που κρίνουν προκρίσεις και πρωτιές (vids)

Champions League: Αγώνες που κρίνουν προκρίσεις και πρωτιές (vids)
AP Images

Champions League: Επιστρέφει η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση με αναμετρήσεις που θα κρίνουν πολλά για το ποιος θα προκριθεί στη φάση των «16» αλλά και το ποιος θα πάρει την πρώτη θέση σε κάθε όμιλο.

Επιστροφή στη δράση για το Champions League την Τρίτη (24/11). Με οκτώ αναμετρήσεις που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον ξεκινάει η 4η αγωνιστική της διοργάνωσης. Δυο από αυτά τα παιχνίδια θα ξεκινήσουν στις 19:55 ενώ τα υπόλοιπα θα διεξαχθούν στις 22:00.

Στους περισσότερους ομίλους παραμένουν ανοικτά αρκετά «εισιτήρια» για την επόμενη φάση, ενώ σε κάποιους άλλους υπάρχουν ομάδες που ήδη έχουν «καθαρίσει» την πρόκριση και διεκδικούν την πρώτη θέση στον όμιλό τους. Το πρόγραμμα είναι αρκετά ενδιαφέρον, ενώ δεν λείπουν και οι απουσίες και τα προβλήματα από αρκετές ομάδες, με τον κορονοϊό να τους δυσκολεύει όπου έχει κάνει την εμφάνισή του. Το πρόγραμμα και οι ελλείψεις των ομάδων

Τρίτη 24 Νοεμβρίου

19:55

Κράσνονταρ – Σεβίλλη

Αναμέτρηση για τον 5ο όμιλο του Champions League, με την Κράσνονταρ να έχει μόλις έναν βαθμό αλλά να θέλει τη νίκη για να γίνει φαβορί για την 3η θέση και τη συνέχεια στο Europa League. Την ίδια ώρα η Σεβίλλη έχει επτά βαθμούς και διεκδικεί την κορυφή του ομίλου μαζί με την Τσέλσι. Από τους Ρώσους θα απουσιάσει ο Σαφόνοφ ενώ αμφίβολος είναι ο Βάντερσον. Εκτός για τη Σεβίλλη είναι οι Ακούνια, Σούσο, Μπόνο, Κάρλος Φερνάντεζ και ο τιμωρημένος Νάβας.

Ρεν – Τσέλσι

Με μόλις έναν βαθμό σε τρεις αναμετρήσεις στο Champions League, η Ρεν θέλει να πάρει κάτι από τον αγώνα με την Τσέλσι για να συνεχίσει τη «μάχη» με την 3η θέση με την Κράσνονταρ. Την ίδια ώρα, οι Λονδρέζοι έχουν επτά βαθμούς και μαζί με τη Σεβίλλη αναζητούν την πρώτη θέση στον όμιλο. Στην αναμέτρηση της Τετάρτης για τη Ρεν είναι νοκ-άουτ ο τραυματίας Ρουγκάνι και ο τιμωρημένος Ντάλμπερτ. Για τους «μπλε» του Φρανκ Λάμπαρντ, απουσιάζουν οι τραυματίες Χάβερτζ και Γκίλμορ.

22:00

Λάτσιο – Ζενίτ

Ανοικτή είναι η πρόκριση στον 6ο όμιλο του Champions League. Η Ντόρτμουντ είναι το μεγάλο φαβορί, με τη Λάτσιο και την Μπριζ να ακολουθούν. Οι Ρωμαίοι υποδέχονται την ουραγό Ζενίτ που έχει αρκετά προβλήματα να αντιμετωπίσει και με νίκη θα γίνουν το «αφεντικό» για την πρόκριση στους «16». Απουσίες έχει και η Λάτσιο που δεν υπολογίζει στους Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Εσκαλάντε και Στρακόσα. Για τους Ρώσους είναι εκτός οι Καραβάεφ, Βέντελ, Οζντόεφ, Κρουγκοβόι, Μάλκομ, Ντριούσι και Αζμούν.

Ντόρτμουντ – Μπριζ

Την ευκαιρία να «σφραγίσει» την πρόκριση και την 1η θέση στον 6ο όμιλο του Champions League έχει η Ντόρτμουντ. Οι Βεστφαλοί υποδέχονται τους Βέλγους που θα παίξουν το τελευταίο τους χαρτί για να διεκδικήσουν τις όποιες πιθανότητες πρόκρισης. Η γερμανική ομάδα θα στερηθεί των υπηρεσιών του Σμέλτζερ και του Ζαγκαντού, ενώ για την Κλαμπ Μπριζ είναι εκτός δράσης οι Σομπόλ, Μίτροβιτς, Ρίκα και Μποναβεντούρ.

Ντιναμό Κιέβου – Μπαρτσελόνα

Με το… ζόρι συγκέντρωσαν αποστολές για να αγωνιστούν οι δυο ομάδες στο ματς του 7ου ομίλου του Champions League. Η Μπαρτσελόνα είναι πολύ πιο άνετη, αφού έχει 9 βαθμούς κι έχει καθαρίσει επί της ουσίας την πρόκριση, ενώ η Ντιναμό Κιέβου θέλει να διεκδικήσει μια έκπληξη που δεδομένα θα την κάνει φαβορί για την 3η θέση στο γκρουπ. Οι Ουκρανοί δεν υπολογίζουν τους Τσιγκάνκοφ, Ροντρίγκεζ, Σιρότα, Ντούελουντ, Σαμπάνοφ, Τίμτσικ, Κόστεβιτς και Ρούσιν ενώ αμφίβολος είναι ο Σίντορτσουκ. Για την Μπαρτσελόνα είναι εκτός οι Πικέ, Σέρτζι Ρομπέρτο, Αραούχο, Μπουσκέτς, Φατί, Ουμτιτί, Μέσι και Ντε Γιόνγκ!

Γιουβέντους – Φερεντσβάρος

Η Γιουβέντους με νίκη ουσιαστικά θα τελειώσει την υπόθεση – πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League. Κόντρα στην αξιόμαχη Φερεντσβάρος οι Ιταλοί παραμένουν το αδιαφιλονίκητο φαβορί, παρά τις απουσίες που έχουν ειδικά στην άμυνα. Εκτός είναι οι Κιελίνι, Μπονούτσι, Ντεμιράλ και Μπουφόν. Οι Ούγγροι δεν έχουν ιδιαίτερα προβλήματα, με τους Μπότκα και Τσίβιτς να είναι αμφίβολοι.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπασάκσεχιρ

Την ευκαιρία να γίνει το απόλυτο φαβορί για την κορυφή του 8ου ομίλου του Champions League έχει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Στο «Ολντ Τράφορντ» η ομάδα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, που έχει 6 βαθμούς, υποδέχεται τους Τούρκους που είναι στους τρεις. Βαθμολογικά το ενδιαφέρον είναι τεράστιο, όμως, φαβορί παραμένουν οι Άγγλοι παρά τις απουσίες των Σο και Λίνγκαρντ αλλά και τους αμφίβολους Μπέιλι και Πογκμπά. Για την Μπασάκσεχιρ εκτός μάχης είναι οι Σαϊκαρά, Κριβέλι και Άλεκσιτς.

Παρί Σεν Ζερμέν – Λειψία

Ντέρμπι στο Παρίσι για μια θέση στην επόμενη φάση του Champions League. Η Λειψία στο ματς της Γερμανίας νίκησε και προσπέρασε την Παρί Σεν Ζερμέν, έχοντας 6 βαθμούς έναντι 3 των Γάλλων. Οι γηπεδούχοι αυτή τη φορά θα έχουν όλα τα «όπλα» τους στη διάθεσή τους, πλην των Ερέρα και Βεράτι, και θέλουν να επιστρέψουν ξανά σε θέση πρόκρισης. Την ίδια ώρα, οι Γερμανοί έχουν ταξιδέψει στη Γαλλία χωρίς τους Χάλστενμπεργκ, Χβάνγκ, Κλόστερμαν και Λάιμερ ενώ αμφίβολος είναι ο Χένρικς.

Τι ποντάρουμε στους αγώνες του Champions League και του Europa League

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: Νέο αρνητικό ρεκόρ με 562 διασωληνωμένους, 101 θανάτους και 2.135 νέες μολύνσεις