ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μαραντόνα: Απαιτούν ύψιστες τιμές!

Μαραντόνα: Απαιτούν ύψιστες τιμές!

Μαραντόνα: Στην Αργεντινή ο κόσμος απαιτεί απ’ την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τη μνήμη του Μαραντόνα σαν πραγματικό ήρωα της χώρας!

Για τους Αργεντινούς ο Ντιέγκο Μαραντόνα ποτέ δεν ήταν απλά ένας ποδοσφαιριστής. Ήταν η ενσάρκωση του ονείρου τους. Ήταν το παιδί που ζούσε σε παράγκα με την οικογένειά του, έφτασε στην κορυφή. Έγινε ο καλύτερος. Κυρίως, όμως, δεν έχασε ποτέ το επαναστατικό του πνεύμα. Κοιτούσε όποιον δεν γούσταρε στα μάτια και τον έβριζε! Χωρίς διπλωματία, χωρίς να κρυφτεί από κανέναν.

Όσα κι αν του καταλόγιζαν, ήταν δίπλα σε όσους δεν είχαν, σε όσους αντιμετώπιζαν δυσκολίες, σε όσους δεν γνώριζαν αν θα βάλουν φαγητό στο τραπέζι τους. Επειδή κι ο ίδιος κάπως έτσι μεγάλωσε, ήξερε και αισθανόταν πως αυτοί είναι οι δικοί του άνθρωποι! Ο Μαραντόνα ακόμη κι όταν παραδόθηκε στις αδυναμίες του, πάντα ήταν ο λαϊκός ήρωας. Η ενσάρκωση του ονείρου.

Γι’ αυτό και είναι ο απόλυτος Εθνικός ήρωας της Αργεντινής. Ποδοσφαιριστής, επαναστάτης, απρόσιτος και συγχρόνως τόσο προσιτός. Ένα «πακέτο» που δεν άφηνε κανέναν ασυγκίνητο. Τους συγκίνησε όλους, όμως, με το θάνατό του…

Ήδη στη χώρα του ταγκό έχουν αρχίσει αγώνες και εκστρατείες κάθε είδους, προκειμένου ο Ντιεγκίτο να μείνει στην ιστορία για πάντα και εμπράκτως. Όχι απλά στις καρδιές και στο μυαλό του κόσμου. Αλλά και σε κάτι χειροπιαστό!

Πρώτα απ’ όλα λοιπόν, θέλουν να μπει το πρόσωπό του στο χαρτονόμισμα των 10 πέσος! Γνώμη που είχε εκφράσει μέχρι και ο πρώην επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Αργεντινής, όσο ο Ντιεγκίτο ήταν ακόμη στη ζωή! Τώρα η σκέψη μοιάζει να ωρίμασε και οι πιέσεις του κόσμου προς την κυβέρνηση είναι έντονες.

Ταυτόχρονα, ολοένα και πληθαίνουν οι φωνές για να πάρει το όνομα «Ντιέγκο Μαραντόνα» κάποια απ’ τις κεντρικές πλατείες του Μπουένος Άιρες. Με άγαλμα τεράστιο όπως ήταν κι ο ίδιος και να μείνει στα βάθη των ετών για πάντα στην αγαπημένη του πόλη.

Τέλος, το πλέον προφανές είναι οι έντονες πιέσεις προς την Εθνική ομάδα της Αργεντινής. Συγκεκριμένα την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας. Αυτό που ζητούν οι συμπατριώτες του «Θεού» της μπάλας, είναι να αποσυρθεί μία και καλή το νούμερο «10». Να μην επιτραπεί σε κανέναν άλλο να το φορέσει. Να μείνει στην ιστορία ως η φανέλα του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα!