ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μαρκ Κλάτενμπεργκ: Νέα ήθη που ενοχλούν…

Μαρκ Κλάτενμπεργκ: Νέα ήθη που ενοχλούν…

Μάρκ Κλάτενμπεργκ: Ο Άγγλος αρχιδιαιτητής που έχει φέρει απέναντί του, τους πάντες!

Όταν όλοι διαμαρτύρονται για σένα, συνήθως κάτι καλό κάνεις… Αυτό υποστηρίζει ο λαός, οπότε κάτι θα ξέρει. Στη συγκεκριμένη περίπτωση το αν έχει ποδοσφαιρική εφαρμογή αυτό το γνωμικό, ίσως να μας το αποδεικνύει ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ. Ο Άγγλος αρχιδιαιτητής που συζητιέται όσο ελάχιστοι αυτό τον καιρό!

Ο Βρετανός έχει φέρει νέα ήθη στην Ελληνική διαιτησία. Κυρίως επειδή… άνοιξε αυτό που δεν ήταν απλά κλειστό κλαμπ, αλλά έμοιαζε με μυστική λέσχη η ύπαρξη της οποίας έπρεπε να μένει κρυφή! Απαγορεύονταν οι δηλώσεις στους διαιτητές, δεν ήθελαν τις επαφές με ομάδες τουλάχιστον φανερά, δεν ήθελαν να συζητιούνται τα λάθη που γίνονται καλά-καλά. Κάτι που φυσικά δε γινόταν.

Τώρα, ήρθε ο Άγγλος και ήδη έχει δώσει συνέντευξη Τύπου απαντώντας σε όλες τις ερωτήσεις, δέχεται στο γραφείο του όποιον επιθυμεί να τον συναντήσει απ’ το χώρο του ποδοσφαίρου και κυρίως, έχει θεσπίσει κάθε αγωνιστική την ανάλυση των φάσεων, δίνοντας στη δημοσιότητα τις συνομιλίες του διαιτητή με το VAR! Πηγαίνοντας πολλές φορές κόντρα σε αυτά που έχουν σφυριχτεί!

Αυτόματα, η κάθε ομάδα διαμορφώνει άποψη για αυτή τη διαδικασία ανάλογα με το συμφέρον της. Δηλαδή, αν μια φάση κάποιου συλλόγου επισημανθεί όπως την θέλει, τότε αποθεώνει. Αν πάλι πηγαίνει κόντρα σε αυτά που συμφέρουν την ίδια ομάδα, τότε… κράζει. Κάτι που έχει γίνει μάλιστα με την αλλαγή να αφορά δύο συνεχόμενες αγωνιστικές! Κοινώς τη μία εβδομάδα ο Κλάτενμπεργκ είναι καλός και την άλλη κακός!

Παράλληλα, έντονες αντιδράσεις παρατηρούνται από το χώρο των τηλεκριτικών διαιτησίας όπως έχουμε συνηθίσει να τους λένε. Επειδή ο ρόλος τους πηγαίνει χαμένος ουσιαστικά και έτσι τα παράπονά τους για τον Κλάτενμπεργκ είναι ασταμάτητα!

Το αν ο Άγγλος θα πετύχει ή θα αποτύχει τελικά, είναι κάτι που θα το δείξει ο χρόνος και τα πεπραγμένα του. Κανείς δεν είναι αλάνθαστος. Όμως αυτό το άνοιγμα το χρειαζόταν η Ελληνική διαιτησία. Ένας χώρος που δεν γίνεται εκ των πραγμάτων να τους ικανοποιήσει όλους. Κατά συνέπεια, όσο οι φωνές τέτοιου είδους σε επίπεδο αντιδράσεων πληθαίνουν, μάλλον κάτι καλό θα κάνει ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ!