ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Χτυπάει πρωτάθλημα ο πρώην!

ΠΑΟΚ: Χτυπάει πρωτάθλημα ο πρώην!

ΠΑΟΚ: Στη Βραζιλία ο Αμπέλ Φερέιρα έχει κάνει καλή εκκίνηση στον πάγκο της Παλμέιρας κι ονειρεύεται τον τίτλο.

Ο Αμπέλ Φερέιρα δεδομένα δεν είναι κακός προπονητής.

Απλώς στον ΠΑΟΚ διαδέχθηκε τον σούπερ επιτυχημένο Ραζβάν Λουτσέσκου, έπειτα από μία τρομερή χρονιά με νταμπλ και αήττητο πρωτάθλημα και οι συγκρίσεις τον αδίκησαν. Ήρθαν οι αποκλεισμοί στην Ευρώπη κι έπρεπε μόνο με ένα ματς την εβδομάδα να διαχειριστεί πολλές προσωπικότητες. «Έσκασε» και η ιστορία με την πολυμετοχικότητα, προέκυψαν τραυματισμοί (Κρέσπο, Αουγκούστο, Μίσιτς, Ελ Καντουρί) και μετά ήταν αδύνατον να σωθεί η κατάσταση.

Ο 42χρονος Πορτογάλος τεχνικός φέτος ξεκίνησε καλύτερα, άγγιξε τους ομίλους του Champions League, αλλά και πάλι στο πρωτάθλημα πέταξε βαθμούς με τον ΠΑΟΚ να παίζει με τριάδα και να μην παρουσιάζεται και πάλι επιθετικός κι ελκυστικός. Τη στιγμή που το πλάνο άλλαξε σε μεγάλο βαθμό και προέβλεπε την είσοδο αρκετών νεαρών.

Όπως και να έχει, ο Φερέιρα συνεχίζει στη Βραζιλία με την Παλμέιρας κι εκεί πλέον διεκδικεί πρωτάθλημα. Όσον αφορά το σύστημα; Εκεί εφαρμόζει το 4-2-3-1 και το 4-3-3. Ο πρώην τεχνικός του ΠΑΟΚ έχει δώσει οκτώ αγώνες έως τώρα και μετράει έξι νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα. Αυτή, όμως, είναι στο πρωτάθλημα εκτός έδρας με 1-0 από την Γκοϊάς κι ενδεχομένως στο τέλος να του κοστίσει.

Ο Φερέιρα έχει δύο νίκες στο κύπελλο και μία ισοπαλία (ισάριθμες προκρίσεις). Η ισοπαλία ήταν με 2-2 εκτός έδρας εναντίον της Σεαρά, με τη μισή ομάδα εκτός λόγω κορονοϊού και στη ρεβάνς του 3-0 εντός. Οπότε ήταν τυπική διαδικασία.

Στο πρωτάθλημα στα υπόλοιπα τρία ματς νίκησε εκτός 0-1 τη Βάσκο ντα Γκάμα του Μάτος, εντός 2-0 τη Φλουιμινένσε και το Σάββατο επικράτησε με 3-0 της Ατλέτικο Παραναένσε. Έχει επίσης μία νίκη εκτός έδρας στο Κόπα Λιμπερταδόρες, όπου λύγισε τη Ντέλφιν από το Εκουαδόρ με 3-1. Συνολικά, με αυτόν στον πάγκο, η Παλμέιρας έχει σημειώσει 15 γκολ κι έχει δεχθεί μόλις 4.

Πέντε βαθμοί

Στο πρωτάθλημα απομένουν 15 στροφές, αλλά αρκετές ομάδες έχουν παιχνίδια λιγότερα, αφού εξαιτίας του κορονοϊού έχουν προκύψει και αναβολές. Μία απ’ αυτές είναι η Παλμέιρας του Φερέιρα. Ο πρώην τεχνικός του ΠΑΟΚ την έχει αυτή τη στιγμή τέταρτη, σε απόσταση πέντε βαθμών από την κορυφή.

Η Ατλέτικο Μινέιρο είναι πρώτη με 42 και ο Φερέιρα τέταρτος με 37, αλλά με ματς λιγότερο (23 έναντι 22). Όσους βαθμούς έχει η Ιντερνασιονάλ, αλλά σε 23 παιχνίδια.

Η Φλαμένγκο σε 22 αγώνες, όσους και η Παλμέιρας έχει 39 βαθμούς και είναι τρίτη και η δεύτερη Σάο Πάολο έχει 41 σε 21 αγώνες.