ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Champions League: Ξεχάστε ο,τι ξέρατε! - Το νέο σύστημα διεξαγωγής

Champions League: Ξεχάστε ο,τι ξέρατε! - Το νέο σύστημα διεξαγωγής

Champions League: Η UEFA ετοιμάζεται να διαφοροποιήσει την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, με δημοσίευμα να παρουσιάζει το νέο format που φαίνεται ότι προωθεί

Από το καλοκαίρι η κουβέντα για ραγδαίες αλλαγές στο Champions League έχουν φουντώσει για τα καλά, υπό τον φόβο της δημιουργίας της European Premier League που σχεδιάζουν τα μεγάλα κλαμπ με τη στήριξη της FIFA.

Η UEFA φυσικά είναι αντίθετη και προσπαθεί να αποτρέψει με κάθε τρόπο αυτό το ενδεχόμενο κι ως εκ τούτου ετοιμάζεται να αλλάξει όλα όσα ξέρουμε μέχρι τώρα για την διοργάνωση των με τα... αστέρια.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι «Times» της Μ. Βρετανίας, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία σκέφτεται σοβαρά να προωθήσει το μοντέλο που έχουν προτείνει οι Ελβετοί, το οποίο περιλαμβάνει 32 ομάδες και 10 μονά ματς στη φάση των ομίλων.

Το σχετικό δημοσίευμα των Times της Μεγάλης Βρετανίας

Με αυτό τον τρόπο στην UEFA θεωρούν ότι θα αυξηθούν οι αγώνες ανάμεσα στα κορυφαία κλαμπ της Ευρώπης, αν και θα πρέπει να βρεθούν λύσεις σε αρκετά θέματα.

Βασική ιδέα είναι οι αύξηση των αγώνων στη φάση των ομίλων κάτι που σημαίνει ότι ενδεχομένως να έχουν πλέον φουλ δράση τόσο τον Ιανουάριο, όσο και τον Φεβρουάριο.

Όπως και να έχει όποια αλλαγή κι αν αποφασιστεί, θα τεθεί σε ισχύ από 2024! Μέχρι τότε το Champions League θα έχει τη σημερινή μορφή του.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: Ανυποχώρητη η πανδημία - 2.186 νέα σε 24 ώρες, 89 θάνατοι και 613 διασωληνωμένοι