ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο κορονοϊός φέρνει… σασπένς στο ποδόσφαιρο!

Ο κορονοϊός φέρνει… σασπένς στο ποδόσφαιρο!

Μέσω των αναγκαστικών αλλαγών λόγω πανδημίας, τα Πρωταθλήματα παρουσιάζουν μια διαφορετική εικόνα σε επίπεδο ανταγωνισμού!

Η σεζόν της πανδημίας εκ των πραγμάτων θα ήταν διαφορετική. Φάνηκε αυτό από τον τρόπο διεξαγωγής τόσο της… φούσκας του Champions League και του Europa League, όσο και των προκριματικών των ίδιων διοργανώσεων. Νέες συνθήκες διεξαγωγής, νέοι κανονισμοί (κυρίως οι περισσότερες αλλαγές), όλα είναι νέα για όλους!

Ειδικά για τις «μεγάλες» ομάδες που αναγκάζονται να αγωνιστούν ουσιαστικά χωρίς προετοιμασία καλοκαιρινή, καθώς με το που ολοκληρώθηκε η προηγούμενη σεζόν, άρχισε η φετινή. Με τις αναμετρήσεις να είναι συνεχόμενες, προκειμένου να προλάβει να ολοκληρωθεί η φάση των ομίλων στις διοργανώσεις της UEFA. Οι διαφορές έχουν φέρει κόπωση, τραυματισμούς, καταστάσεις πρωτόγνωρες για το ποδόσφαιρο.

Αυτά καθρεφτίζονται στην εξέλιξη των σημαντικών Πρωταθλημάτων της Ευρώπης. Εκεί που τα ξεκάθαρα (θεωρητικά) φαβορί, είτε έχουν προβλήματα είτε δεν μπορούν να ξεφύγουν. Εκεί που περισσότεροι αρχίζουν και το πιστεύουν. Εκεί που αρκετοί θέλουν να εκμεταλλευτούν τις συνθήκες που ίσως να είναι ευκαιρία γι’ αυτούς!

Στην Αγγλία για παράδειγμα, σε απόσταση 6 βαθμών στην κορυφή είναι 11 ομάδες! Στην Ισπανία η Ρεάλ είναι 4η ενώ η Μπαρτσελόνα 7η, με τη Σοσιεδάδ στην κορυφή και την Ατλέτικο ένα βαθμό πίσω και 2 ματς λιγότερα. Στην Ιταλία η Γιουβέντους έχει κάνει συνήθεια τα «στραβοπατήματα», η Μίλαν εκμεταλλεύεται την κατάσταση, Ίντερ, Νάπολι είναι κοντά και το Πρωτάθλημα μοιάζει να είναι αμφίρροπο (τα τελευταία 9 χρόνια το κατακτά η Γιουβέντους). Στη Γερμανία η Μπάγερν είναι πρώτη, αλλά με πολλές ομάδες κοντά της, ενώ το ίδιο ισχύει στη Γαλλία όπου απ’ την Παρί Σεν Ζερμέν μέχρι την 6η Μαρσέιγ, η απόσταση είναι 4 βαθμοί.

Ανάλογο σασπένς υπάρχει και στο Ελληνικό Πρωτάθλημα, με τον Ολυμπιακό να μοιάζει να έχει το προβάδισμα, όμως βγάζει κούραση, έχει προβλήματα και δίνει τη δυνατότητα σε ΠΑΟΚ-ΑΕΚ να ελπίζουν. Όλα αυτά οφείλονται πέρα απ’ την ποιότητα και την ικανότητα κάθε ομάδας, στις ειδικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί λόγω πανδημίας. Ο κορονοϊός έχει ταλαιπωρήσει απίστευτα ποδοσφαιρικά και οικονομικά τους «μεγάλους» συλλόγους, ενώ οι πιο πίσω δείχνουν να βλέπουν αυτή την τραγική κατάσταση ως ευκαιρία τους…

Πρόσφατα είναι τα παράπονα του Γιούργκεν Κλοπ ο οποίος τα έβαλε ανοιχτά με την Αγγλική λίγκα, επειδή δε δίνει χρόνο για ξεκούραση στη Λίβερπουλ που έχει συνεχόμενα ματς σε Champions League και Πρωτάθλημα. Με τους «κόκκινους» να έχουν «βγάλει» απίστευτα πολλά προβλήματα τραυματισμών.

Οι δύσκολες συνθήκες δημιουργούν συναρπαστικά Πρωταθλήματα. Συν το γεγονός πως πάντα είναι ευκολότερα τα αποτελέσματα που ίσως να φαντάζουν ως έκπληξη, όταν δεν υπάρχει το «όπλο» της έδρας. Είναι διαφορετικό να παίζει μια ομάδα κόντρα στη Ρεάλ σε γεμάτο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», παρά να την αντιμετωπίζει στο άδειο «Αλφρέδο Ντι Στέφανο». Είναι διαφορετικό να πάει κάποιος να πάρει αποτέλεσμα στο κατάμεστο «Άνφιλντ», παρά στο άδειο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Ερντογάν όπως…Σαντάμ Χουσεΐν: Χυδαίες ύβρεις κατά των ΗΠΑ - Οργή για τον «σουλτάνο» στην Ουάσινγκτον