ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός: Η τελευταία του ευκαιρία…

Παναθηναϊκός: Η τελευταία του ευκαιρία…

Παναθηναϊκός: Το «τριφύλλι» ή νικά την ΑΕΚ ή από τώρα πρέπει να αρχίσει να… χαιρετά τις όποιες ελπίδες για Ευρώπη!

Η 4η θέση απέχει αυτή τη στιγμή απ’ τον Παναθηναϊκό 7 βαθμούς. Με τους «πράσινους» να έχουν 2 ματς περισσότερα απ’ την ΑΕΚ που βρίσκεται στους 19. Σύμφωνα με την ποδοσφαιρική λογική, πάντως, η ομάδα που πρέπει να «κυνηγήσει» το «τριφύλλι» στην κανονική διάρκεια και στα πλέι οφ, είναι ο Άρης.

Οι «κίτρινοι» είναι στο +10 απ’ το «τριφύλλι», έχοντας και ματς λιγότερο (αυτό με την ΑΕΚ που είχε αναβληθεί). Με πάνω απ’ το 1/3 της σεζόν να έχει συμπληρωθεί, τα περιθώρια στενεύουν.

Το σημαντικότερο ζήτημα για τους «πράσινους», είναι πως μέχρι τώρα δεν δείχνουν σε καμία περίπτωση ικανοί να κάνουν ένα σταθερό και αξιόπιστο σερί. Μία νίκη, μία αποτυχία και πάλι απ’ την αρχή. Γι’ αυτό και παρατηρείται αυτή η απόσταση απ’ τις θέσεις που θέλουν οι «πράσινοι».

Το ματς με την ΑΕΚ είναι ουσιαστικά η τελευταία ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό. Προκειμένου και βαθμολογικά αλλά και σε επίπεδο αυτοπεποίθησης, να πάρει τα πάνω του! Σε βαθμολογικό επίπεδο θα είναι η 2η σερί νίκη που όμως θα ανοίγει το… δρόμο για το 3Χ3 καθώς ακολουθεί εντός έδρας ματς (ΠΑΣ Γιάννινα).

Παράλληλα, θα δώσει την ώθηση και την πίστη που χρειάζεται το «τριφύλλι». Μέχρι τώρα έχει να αντιπαρατάξει στο τραγικό του ξεκίνημα, το δεύτερο ημίχρονο του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Το μισό ενός μεγάλου αγώνα, τον οποίο έχασαν οι «πράσινοι». Αυτό δείχνει το πόση σημασία έχουν τα μεγάλα ματς και τι δίνουν σε μια ομάδα που μοιάζει να προσπαθεί να κρατηθεί πριν… πέσει στο «γκρεμό» της αποτυχίας, με νύχια και με δόντια.

Αυτή τη φορά, όμως, δεν αρκεί η πιθανή καλή εμφάνιση. Οι βαθμοί είναι προαπαιτούμενο και ουσιαστικά το μόνο που θα κρατήσει όρθιο τον Παναθηναϊκό και με τις όποιες ελπίδες του για να αναρριχηθεί.

Με το έργο των «πράσινων» να είναι τουλάχιστον δύσκολο, λόγω της ήττας της ΑΕΚ στο Ευρωπαϊκό παιχνίδι. Αποτέλεσμα που την έφερε σε πολύ δύσκολη κατάσταση και μέχρι τώρα η Ένωση δείχνει να ανταποκρίνεται πάντα με πειστικές εμφανίσεις μετά από άσχημα αποτελέσματα εκτός συνόρων.

Μόνο ένα τέτοιου είδους παιχνίδι μπορεί να λειτουργήσει σε επίπεδο νοοτροπίας, ψυχολογίας, αλλά και βαθμολογίας, ως η ώθηση που αναζητά ο Παναθηναϊκός εναγωνίως. Αν και τώρα δεν τη βρει, φαντάζει απίθανο να το κατορθώσει στη συνέχεια, με το χρόνο και τα παιχνίδια να λιγοστεύουν απελπιστικά… Και την ίδια ώρα, οι ομάδες της τετράδας (κυρίως ο Άρης) δείχνει πως «στραβοπατά» δύσκολα μη δίνοντας δικαιώματα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Ερντογάν όπως…Σαντάμ Χουσεΐν: Χυδαίες ύβρεις κατά των ΗΠΑ - Οργή για τον «σουλτάνο» στην Ουάσινγκτον