ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα τελευταία νέα πριν το αθηναϊκό ντέρμπι (photos+videos)

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα τελευταία νέα πριν το αθηναϊκό ντέρμπι (photos+videos)

ΑΕΚΠαναθηναϊκός: Τα τελευταία νέα, οι αποστολές κι οι πιθανές ενδεκάδες των δύο αντιπάλων πριν από τη μεγάλη αναμέτρηση της Κυριακής στο ΟΑΚΑ.

Η ώρα για το πρώτο φετινό αθηναϊκό ντέρμπι έφτασε! Η ΑΕΚ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο μεγάλο ματς της 11ης αγωνιστικής στη Super League. Αμφότερες οι ομάδες θέλουν τη νίκη για διαφορετικούς λόγους.

Οι «κιτρινόμαυροι» που είναι και τυπικά γηπεδούχοι προέρχονται από τη «βαριά» ήττα (2-4) από την Μπράγκα στο Europa League, η οποία σκόρπισε απογοήτευση. Ο Μάσιμο Καρέρα κι οι παίκτες του καλούνται να βγάλουν άμεσα αντίδραση, για να μπορέσουν να μείνουν και σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή.


Ο Ιταλός τεχνικός δεν έχει στη διάθεση του τους τραυματίες Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, Μιχάλη Μπακάκη και Έλντερ Λόπες. Όσον αφορά στην αρχική ενδεκάδα το πιθανότερο είναι να ξεκινήσει με σύστημα 4-3-3 ή 4-2-3-1 με τον Τσιντώτα στην εστία και πιθανότατα τους Νεντελτσιάρου και Σβάρνα στο κέντρο της άμυνας. Στα άκρα θα είναι οι Βασιλαντωνόπουλος (δεξιά) και Ινσούα (αριστερά).

Στο κέντρο, θα είναι ο Σάκχοφ κι ένα εκ των Σιμόες ή Κρίστιτσιτς και σε ελεύθερο ρόλο ο Πέτρος Μάνταλος. Στα άκρα της επίθεσης αναμένεται να ξεκινήσουν οι Τάνκοβιτς (δεξιά) και Λιβάγια (αριστερά) και στην επίθεση ο Καρίμ Ανσαριφάρντ.

Η αποστολή της ΑΕΚ

Το «τριφύλλι» από την πλευρά του θέλει να συνεχίσει την ανοδική του πορεία με τον Λάζλο Μπόλονι στον πάγκο του. Πρόερχεται, άλλωστε, από τη νίκη επί του Παναιτωλικού. Ο Δημήτρης Κουρμπέλης προπονήθηκε το Σάββατο (5/12) και συμπεριλήφθηκε στην αποστολή.

Ο Ρουμάνος τεχνικός θα προχωρήσει σε αλλαγή τακτικής πηγαίνοντας σε διάταξη 4-3-3! Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Διούδης. Στα άκρα της άμυνας οι Σάντσες (δεξιά), Ζαγαρίτης (αριστερά) και στα στόπερ οι Σένκεφελντ-Βέλεθ, ενώ στα χαφ θα παίξουν οι Κουρμπέλης, Αλεξανδρόπουλος και Μαουρίσιο.

Τέλος, η επιθετική τριάδα θα περιλαμβάνει τους Βιγιαφάνιες και ΧατζηγιοβάνηΑϊτόρ) και τον Μακέντα στην κορυφή.

Η αποστολή του Παναθηναϊκού

Όσα δήλωσαν οι δύο προπονητές για το ντέρμπι

Μάσιμο Καρέρα (ΑΕΚ)

Λάζλο Μπόλνι (Παναθηναϊκός)

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ερντογάν όπως…Σαντάμ Χουσεΐν: Χυδαίες ύβρεις κατά των ΗΠΑ - Οργή για τον «σουλτάνο» στην Ουάσινγκτον