ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πέθανε ο Ζεράρ Ουγιέ - Θρήνος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο

Πέθανε ο Ζεράρ Ουγιέ - Θρήνος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 73 ετών άφησε ο Ζεράρ Ουγιέ. Ο πρώην προπονητής της Λίβερπουλ έφυγε από τη ζωή το πρωί της Δευτέρας (14/12)

Θρήνο στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο προκάλεσε η είδηση του θανάτου του Γάλλου πρώην προπονητή της Λίβερπουλ, Ζεράρ Ουγιέ.

Ο 73χρονος είχε επιστρέψει σπίτι του ύστερα από εγχείρηση καρδιάς που είχε υποβληθεί σε νοσοκομείο του Παρισιού όπου και έμεινε για τρεις βδομάδες σε νοσηλεία, όπως μεταδίδουν τα γαλλικά ΜΜΕ.

Ο Ουγιέ ήταν προπονητής της Λίβερπουλ απ' το 1998 έως το 2004, οδηγώντας την στην κατάκτηση του Κυπέλλου UEFA, του FA Cup και του League Cup τη σεζόν 2000/01. Συνολικά κατέκτησε έξι τίτλους με τους «Reds», αποτελώντας μία ξεχωριστή μορφή για την ιστορία της αγγλικής ομάδας. Το 2001, μάλιστα, αναδείχθηκε προπονητής της χρονιάς από την UEFA.

Τελευταίος «σταθμός» στην προπονητική του καριέρα, ήταν η Άστον Βίλα όπου το 2011 αποχώρησε μετά από μία χρονιά, λόγω προβλημάτων υγείας.

Ο 73χρονος, ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα το 1973 στην Τουκέ και στη έκατσε στον πάγκο των: Νο λε Μινς, Λανς, Παρί Σεν Ζερμέν, Εθνική Γαλλίας, Εθνική Γαλλίας U-18 και U20, Λίβερπουλ, Λυών και Άστον Βίλα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Μεγάλη προσοχή! Επικίνδυνα φαινόμενα τις επόμενες ώρες - Ποιες περιοχές θα μπουν στο «μάτι»