ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League: Η… μάχη της επαρχίας!

Super League: Η… μάχη της επαρχίας!

Super League: Ομάδες εκτός Αττικής και Θεσσαλονίκης έχουν μια ξεχωριστή… μονομαχία στο Πρωτάθλημα!

Το πρώτο μισό του Πρωταθλήματος ολοκληρώνεται. Υπάρχουν εκκρεμότητες χωρίς να είναι πολλές, όμως η γενική εικόνα της Super League είναι πλέον ασφαλέστατη. Διότι η κάθε ομάδα έχει «βγάλει» τον καλό ή τον κακό της εαυτό, είχε τα σκαμπανεβάσματά της, είχε καλές και κακές στιγμές.

Πέρα απ’ τη «μάχη» της κορυφής που πάντα στρέφει πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας, υπάρχει και μια… ξεχασμένη διαδικασία στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, που όμως πριν μερικά χρόνια είχε το χαρακτήρα ενός ανεπίσημου τίτλου. Ποιος ήταν αυτός; Το ποια επαρχιακή ομάδα θα τερματίσει ψηλότερα στη βαθμολογία!

Στη Super League 2020-21, υπάρχουν ομάδες εκτός Αττικής και Θεσσαλονίκης, οι οποίες βελτιώθηκαν, έχουν αποδώσει καλό ποδόσφαιρο και πήραν σημαντικά αποτελέσματα. Μη αναμενόμενα σε αρκετά περιπτώσεις.

Γι’ αυτό και ήδη υπάρχει μια «μάχη» για την κορυφαία επαρχιακή ομάδα, ανάμεσα σε τέσσερις συλλόγους από διαφορετικά γεωγραφικά διαμερίσματα. Πελοπόννησος (Αστέρας Τρίπολης 16 βαθμοί), Κρήτη (ΟΦΗ 15 βαθμοί), Θεσσαλία (Βόλος 15 βαθμοί), Ήπειρος (ΠΑΣ Γιάννινα 12 βαθμοί).

Μέσα σε απόσταση τεσσάρων βαθμών υπάρχουν τέσσερις ομάδες που θα προσπαθήσουν μέχρι τέλους για την 6η θέση που οδηγεί στα πλέι οφ (συν τον Ατρόμητο που είναι στους 14 βαθμούς). Όποια τα καταφέρει (αν τα καταφέρει κάποια απ’ αυτές) αυτόματα θα είναι η κορυφαία επαρχιακή ομάδα της χώρας, με δεδομένο πως η πεντάδα Ολυμπιακού, Άρη, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκού, δύσκολα θα «σπάσει»!

Την περασμένη σεζόν ο ΟΦΗ ξέφυγε από νωρίς και ουσιαστικά σε καμία περίπτωση δεν υπήρχε η άτυπη αυτή «μάχη» για την κορυφαία επαρχιακή ομάδα. Η Ξάνθη που τον ακολουθούσε και αρχικά ήταν ψηλά, «ξεφούσκωσε» γρήγορα φτάνοντας μάλιστα μέχρι τον υποβιβασμό!

Οι τέσσερις απ’ τις επτά επαρχιακές ομάδες της Super League λοιπόν, θα προσπαθήσουν να βρεθούν στα πλέι οφ. Οι άλλες τρεις, θα έχουν κι αυτές τη δική τους «μάχη». Η οποία είναι σαφώς πιο δύσκολη. Αυτή της αποφυγής του υποβιβασμού.

Μέχρι τώρα στις τρεις τελευταίες θέσεις βρίσκονται ομάδες της επαρχίας. Ο Παναιτωλικός έχει 8 βαθμούς σε 12 ματς, η ΑΕΛ 6 σε 11 αγώνες και τελευταία η Λαμία με μόλις 2 βαθμούς σε 10 ματς. Ειδικά η Λάρισα και η Λαμία, αποτελούν τη… δυσάρεστη έκπληξη της Super League μέχρι τώρα. Ανάμεσα σε αυτά τα επαρχιακά κλαμπ, θα κριθεί ο υποβιβασμός όπως όλα δείχνουν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Στις 26 Δεκεμβρίου τα εμβόλια, στις 27 οι εμβολιασμοί: Πρεμιέρα σε πέντε νοσοκομεία στην Αττική