ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άρης: Οι MVP που κανείς δεν περίμενε!

Άρης: Οι MVP που κανείς δεν περίμενε!
INTIME.GR

Άρης: Ποδοσφαιριστές που κάνουν τη διαφορά στους «κίτρινους» και θεωρητικά αποκτήθηκαν ως… ρολίστες!

Η σεζόν για τον Άρη εξελίσσεται εξαιρετικά. Οι «κίτρινοι» στο πρώτο μισό της περιόδου 2020-21, έχουν… γράψει ιστορία! Έχοντας ήδη το καλύτερο ξεκίνημά τους σε Πρωτάθλημα, την καλύτερη επίδοσή τους εκτός έδρας όντας αήττητοι για έναν ολόκληρο γύρο της Super League. Ταυτόχρονα τερμάτισαν δεύτεροι στο τέλος της ημερολογιακής χρονιάς, μετά από 35 ολόκληρα χρόνια.

Για να συμβεί αυτό, χρειάστηκε η καθοριστική συνεισφορά ποδοσφαιριστών. Διότι το άθλημα είναι ομαδικό, αλλά τις ομάδες τις κάνουν οι παίκτες. Άρα μέσω των ατομικών επιδόσεων, μέσω της ατομικής παρουσίας, υπάρχει μια καλή ή κακή ομάδα. Στην προκειμένη περίπτωση ένα σύνολο καλύτερο απ’ όσο πολλοί θα περίμεναν.

Αυτό ακριβώς ισχύει και με ορισμένους παίκτες. Το περασμένο καλοκαίρι ο Άρης έκανε 15 μεταγραφές! Προσθήκες στο ρόστερ του πάρα πολλές, οι οποίες σαφώς και χωρίστηκαν σε κατηγορίες. Κινήσεις με παίκτες που θα έχουν σημαντικό ρόλο, κινήσεις ποδοσφαιριστών που θα δίνουν λύσεις και νεαροί με προοπτική για το μέλλον.

Τη διαφορά μέχρι τώρα, την κάνουν οι παίκτες της δεύτερης κατηγορίας (αυτοί που θεωρητικά αποκτήθηκαν για να δίνουν λύσεις) και βρίσκονται πλέον στην πρώτη, κάνοντας τη διαφορά για το ρόλο που έχει ο καθένας στο γήπεδο! Παίκτες που μπορούν να χαρακτηριστούν MVP κατά κάποιο τρόπο, πάντα σύμφωνα με τα δικά τους καθήκοντα.

Από τις μεταγραφές, τρεις ποδοσφαιριστές μπαίνουν σε αυτή την κατηγορία. Οι Εμάνουελ Σάκιτς, Τζέιμς Τζέγκο και Φακούντο Μπερτόγλιο! Οι δύο ήταν γνωστοί απ’ τα Ελληνικά γήπεδα, ενώ ο τρίτος έπαιζε στην Αυστρία και δεν τον γνώριζαν οι περισσότεροι.

Ο Τζέγκο έχει εξαιρετική παρουσία στις 11 συμμετοχές που μετρά μέχρι τώρα στη σεζόν. Σταθερότατος, ο ορισμός του αμυντικού χαφ, με τρεξίματα και ανασταλτική συνεισφορά καθοριστική, στοιχείο που είναι και το «δυνατό» του φετινού Άρη. Ταυτόχρονα, ο Αυστραλός έκανε σπουδαία ματς όταν ο Λούκας Σάσα δεν ήταν σε καλή κατάσταση και θα υπήρχε πρόβλημα αν δεν… τραβούσε αυτός κουπί στα αμυντικά χαφ.

Απ’ την άλλη, ο Εμάνουελ Σάκιτς με το… καλησπέρα πήρε τη φανέλα του βασικού σπίτι! Αγωνιζόμενος μέχρι τώρα σε 10 ματς Πρωταθλήματος, δίνει ενέργεια, ένταση και σταθερότητα στις θέσεις που παίζει. Δηλαδή κυρίως στα άκρα της άμυνας. Ίσως να είναι… αθόρυβη η δουλειά του, όμως έκανε «θόρυβο» η απουσία του όταν αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού κι αυτό τα λέει όλα.

Επόμενος στη συγκεκριμένη λίστα, είναι ο Φακούντο Μπερτόγλιο. Ο Αργεντινός πήγε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ως παίκτης που θα δώσει λύσεις πίσω απ’ τον επιθετικό αλλά και στα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής. Ο Αργεντινός ήταν γνωστός από τον Αστέρα Τρίπολης και τη Λαμία. Αυτό που δείχνει στον Άρη, όμως, είναι ξεκάθαρα ανώτερο απ’ αυτό που θα περίμεναν οι φίλοι των «κίτρινων». Είτε ερχόμενος απ’ τον πάγκο, είτε ως βασικός, βοηθά σημαντικά και με την ποιότητα αλλά και με την ενέργειά του. Άλλωστε οι αριθμοί… μιλούν από μόνοι τους. 12 συμμετοχές, 4 γκολ και 3 ασίστ…

Ο τέταρτος της «παρέας» των απροσδόκητων MVP, είναι ο… φευγάτος Ντάνιελ Σούντγκρεν. Ακόμη και μόλις άρχισε η σεζόν, ο Σουηδός ήταν εκτός ομάδες ουσιαστικά και κανείς δεν περίμενε πως θα αποκτήσει ρόλο. Με το που ανέλαβε ο Άκης Μάντζιος, τον επανέφερε σε ενεργό ρόλο. Την 3η αγωνιστική ήταν στον πάγκο και ακολούθησαν 8 συμμετοχές στη Super League για τον Σουηδό που ο Άρης προσπαθούσε να διώξει μέχρι πριν λίγο καιρό! Η συνεισφορά του γίνεται ακόμη σπουδαιότερη, λόγω της κακής παρουσίας του Γκάνεα. Έτσι, ο Σούντγκρεν μαζί με τον Σάκιτς ήταν αυτοί που οδήγησαν τον Άρη στις θέσεις των μπακ!