ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αμρ Ουάρντα: Μυστήριο… τραίνο αλλά παικταράς!

Αμρ Ουάρντα: Μυστήριο… τραίνο αλλά παικταράς!

Αμρ Ουάρντα: Ο ποδοσφαιριστής που έχουν ανάγκη οι Ελληνικές ομάδες και έχει αδικήσει απίστευτα τον εαυτό του!

Είναι παιδί… έξω καρδιά. Δε σταματά να χαμογελά. Δίνει την εντύπωση πως πρόκειται για έφηβο που ζει τις ανησυχίες του. Όμως είναι πλέον 27 ετών. Ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, με τεράστιο ταλέντο, ποιότητα, αλλά με κινήσεις και αντιδράσεις που έχουν αδικήσει παράφορα τον εαυτό του!

Ο Αμρ Ουάρντα πάντα θα είναι το… μελαχρινάκι του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Ένας Αιγύπτιος που «έδεσε» στη χώρα μας παρότι δεν μείωσε καθόλου την «τρέλα» που κουβαλάει! Με τη θετική και την αρνητική μορφή της.

Πριν 5,5 χρόνια (καλοκαίρι 2015) ο Ουάρντα άφησε την πατρίδα του και την Αλ Ιτιχάντ για να έρθει στα μέρη μας. Για να μας συστηθεί με εντυπωσιακό ποδοσφαιρικό τρόπο. Αρχικά Παναιτωλικός (45 ματς, 10 γκολ, 6 ασίστ), από εκεί ΠΑΟΚ (συνολικά 36 ματς, 3 γκολ, 4 ασίστ), Ατρόμητος (42 ματς, 13 γκολ, 9 ασίστ), ΑΕΛ (23 ματς, 7 γκολ, 6 ασίστ) και Βόλος (9 ματς, 2 γκολ, 1 ασίστ). Πέρα απ’ τους αριθμούς, αυτό που οι πάντες θυμούνται είναι οι… μυθικές του εμφανίσεις που σε έκαναν να χαίρεσαι το ποδόσφαιρο. Λόγω της ποιότητας που ποτέ δεν του έλειψε. Στοιχείο που αδίκησε λόγω όλων των άλλων μέχρι τώρα…

Του… άρεσε να ανοίγει διάλογο με την εξέδρα. Αν κάποιος τον έβριζε, έστω ένας άνθρωπος αν ήταν, προσπαθούσε να τον εντοπίσει στην εξέδρα και να μιλά μαζί του κατά τη διάρκεια των αγώνων! «Χάνοντας» το… μυαλό του και αδικώντας τον εαυτό του. Αντιλαμβανόταν πάντα το λάθος του με το που έληγε το ματς και καταλάβαινε πως όλοι τον αποδοκιμάζουν. Ζητούσε συγγνώμη με το δικό του τρόπο, αλλά η ζημιά πάντα είχε γίνει! Αποκορύφωμα δύο περιπτώσεις σε ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό και σε Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο, όταν αγωνιζόταν στη Λάρισα.

Και να ήταν μόνο αυτό, όλα καλά… Δυστυχώς όμως υπήρξαν πολλά σοβαρότερα ζητήματα. Στην πρώτη του σεζόν στον Ατρόμητο (2017-18) υπήρξε ένα περίεργο σκηνικό στην Καισαριανή. Όπως ο ίδιος κατήγγειλε τον πλησίασε άγνωστος άντρας και του έβγαλε όπλο για να τον απειλήσει! Όλα αυτά λίγες μέρες πριν το ματς με την ΑΕΚ (26-2-18). Τα σενάρια πολλά. Πολλά εξ αυτών ενέπλεκαν τον ίδιο με προσπάθειά του να φλερτάρει μια γυναίκα, με το σύντροφό της να είναι αυτός που αντέδρασε με το συγκεκριμένο τρόπο. Ποτέ δεν έγινε γνωστό τι ακριβώς συνέβη. Ο Ουάρντα σκόραρε κόντρα στην Ένωση και το πανηγύρισε προσποιούμενος πως… πυροβολήθηκε!

Λίγους μήνες νωρίτερα, είχε την ευκαιρία του να παίξει στην Πορτογαλία. Ο ΠΑΟΚ στον οποίο άνηκαν τα δικαιώματά του, συμφώνησε με τη Φεϊρένσε και τον παραχώρησε. Όμως έκανε κάτι που δεν μπορούσε να συγχωρεθεί από κανέναν και σαφώς δε γινόταν να διατηρηθεί στο ρόστερ της Πορτογαλικής ομάδας! Μετά την πρώτη του γνωριμία με τους νέους συμπαίκτες του, θέλησε να φλερτάρει με τη γυναίκα ενός εξ αυτών! Ή τουλάχιστον έτσι θεώρησε αυτή, επειδή ο Ουάρντα το αρνείται ακόμη και σήμερα! Ο συμπαίκτης του έγινε έξαλλος, το κλίμα δεν τον… χωρούσε και αποχώρησε πριν καν αρχίσει δουλειά καλά-καλά!

Οι ιστορίες για τη… λατρεία του στις γυναίκες και τη διασκέδαση, δεκάδες! Πολλές εξ αυτών ίσως να είναι απλά… μύθοι. Αλλά για όλα αυτά ευθύνεται ο ίδιος, επειδή έδωσε δικαιώματα ακόμη και σε αυτούς που γουστάρουν τις θεωρίες συνομωσίας.

Ο κολλητός του Μο Σαλάχ, συζητήθηκε περισσότερο από ποτέ το καλοκαίρι του 2019. Όντας με την Εθνική Αιγύπτου. Ξέσπασε σάλος με τη γνωστοποίηση απ’ το μοντέλο, Μεχράν Κέλερ, πως δέχτηκε σεξουαλική παρενόχληση απ’ τον Ουάρντα και άλλους παίκτες των «Φαραώ» (αρχικά είχε ακουστεί και το όνομα του Χασάν του Ολυμπιακού). Ο Ουάρντα, όμως, ήταν αυτός που είχε στείλει μηνύματα στην εντυπωσιακή συμπατριώτισσά του, ζητώντας της να έρθει στην Ελλάδα!

Η αντίδραση των Αιγύπτιων ήταν άμεση και σκληρή. Τον απέκλεισαν για πάντα απ’ την Εθνική ομάδα! Εκεί όπου πρόλαβε να κάνει 30 συμμετοχές. Το θέμα συζητήθηκε έντονα στη χώρα του και όχι μόνο. Με τον ίδιο τον Σαλάχ να κάνει δηλώσεις, λέγοντας πως ο φίλος του είναι… άρρωστος με τις γυναίκες, προτείνοντας μάλιστα να κάνει θεραπείες για το θέμα που αντιμετωπίζει!

Αυτός είναι ο Αμρ Ουάρντα. Ένας εκπληκτικός ποδοσφαιριστής, που αδικεί τον εαυτό του με όσα λάθη κάνει εκτός γηπέδων. Ακόμη έχει μπροστά του αρκετά χρόνια καριέρας. Το αν θα διορθώσει όλα τα υπόλοιπα, κανείς δεν το γνωρίζει. Τουλάχιστον ας κρατήσει αυτή τη… μαγεία που χαρίζει όταν συναναστρέφεται με την μπάλα!