ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Ο στόχος του να μην «καεί» ο Πάμπλο Γκαρσία!

ΠΑΟΚ: Ο στόχος του να μην «καεί» ο Πάμπλο Γκαρσία!
INTIME.GR

ΠΑΟΚ: Η μεταβατική περίοδος που είναι δύσκολη και ο Πάμπλο Γκαρσία που τώρα καλείται να κρατήσει όρθιο το κλαμπ!

Η ήττα του ΠΑΟΚ στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο, ουσιαστικά τον φέρνει μακριά απ’ τη διεκδίκηση του τίτλου. Για να μπορέσουν οι «μαυρόασπροι» να γυρίσουν την κατάσταση, θα πρέπει να έρθουν τα… πάνω κάτω! Κάτι που δε φαντάζει πιθανό.

Για έναν ΠΑΟΚ που τα τελευταία χρόνια συνήθισε να κατακτά τίτλους ή έστω να διεκδικεί (ακόμη και την περασμένη σεζόν η ομάδα ήταν Πρωταθλήτρια χειμώνα) η διαχείριση της κατάστασης δεν είναι εύκολη. Κυρίως επειδή η ίδια η ομάδα μάλλον δεν επικοινώνησε σωστά το γεγονός πως βρίσκεται σε μεταβατική περίοδο.

Πολλές αλλαγές στο ρόστερ, το τέλος της ομάδας που πήρε το αήττητο Πρωτάθλημα ουσιαστικά και η απαρχή μιας νέας προσπάθειας που συνέπεσε με την αναγκαιότητα οικονομικού… συμμαζέματος, λόγω Financial Fair Play.

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν, έχει να αντιμετωπίσει μια κρίση αυτή τη στιγμή. Έχοντας στον πάγκο του όχι τον Αμπέλ Φερέιρα που σε πολλές περιπτώσεις ήταν και ο… εύκολος στόχος, αλλά τον Πάμπλο Γκαρσία. Μια προσωπικότητα-σύμβολο για το «δικέφαλο».

Η ατάκα του Ουρουγουανού πως «αν χρειαστεί θα φύγω μόνος μου» δείχνει ακριβώς την κατάσταση κρίσης στην οποία βρίσκεται ο ΠΑΟΚ. Σαφώς και σε μια τέτοια στιγμή, η παρουσία του Πάμπλο Γκαρσία είναι ευχή αλλά και κατάρα. Ευχή επειδή μπορεί να λειτουργήσει ως… κυματοθραύστης! Γιατί το όνομά του αποτελεί εγγύηση ηρεμίας, τουλάχιστον στο βαθμό που θα παρασυρθούν και τα όποια θετικά της ομάδας μέσα στη γενική κατάσταση.

Φυσικά, επειδή μιλάμε για τον ΠΑΟΚ που είναι ομάδα με απαιτήσεις και μάλιστα τεράστιες, η… κατάρα για την περίπτωση του Πάμπλο Γκαρσία, θα είναι να «καεί» τόσο εύκολα μια σημαντικότατη προσωπικότητα για την ομάδα. Ένα τεράστιο κεφάλαιο του «δικέφαλου». Δεν είναι όπως ο Βλάνταν Ίβιτς που σε επίπεδο ηγετικής φυσιογνωμίας δεν μπορούσε να συγκριθεί με τον Ουρουγουανό. Όμως σε μια μεταβατική περίοδο που πήγε λάθος, η μεγαλύτερη καταστροφή για τον ΠΑΟΚ θα είναι να… κάψει τόσο εύκολα το «χαρτί» Πάμπλο Γκαρσία!