ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Δεν είναι έκπληξη!

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Δεν είναι έκπληξη!

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ομάδα με εξαιρετικό ρόστερ, με φανέλα που ζυγίζει… τόνους, δεν είναι έκπληξη το να διεκδικεί Πρωτάθλημα!

Η Premier League τα τελευταία χρόνια είχε χάσει το στοιχείο που την έκανε το πιο εντυπωσιακό Πρωτάθλημα του πλανήτη: Το σασπένς! Η Αγγλία που κάθε χρόνο δεν γνώριζε κανείς ποιοι και πόσοι θα διεκδικήσουν τον τίτλο, μετατράπηκε σε… μαραθώνιο ρουτίνας για συγκεκριμένες ομάδες. Με την τεράστια έκπληξη της Λέστερ, που όμως ήταν (πάντα για τα τελευταία χρόνια) η εξαίρεση του κανόνα.

Το 2021 άρχισε με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να είναι σε θέση διεκδίκησης του τίτλου. Κι αυτό αντιμετωπίζεται ως έκπληξη. Διότι οι «κόκκινοι διάβολοι» των τελευταίων ετών, έδειχναν να είναι μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Ομάδα χωρίς καμία «χημεία», παίκτες που βρίσκονται εκεί σχεδόν με το… ζόρι, προπονητής που ναι μεν έχει τη δική του ιστορία στην ομάδα, αλλά δεν πείθει.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, δεν παύει η Γιουνάιτεντ να είναι απ’ τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης και σαφώς μία απ’ τις κορυφαίες (για κάποιους η κορυφαία) στην Αγγλία! Και μόνο όταν οι αντίπαλοι αντικρίσουν τη φανέλα της, αυτόματα έχουν μειονέκτημα απέναντί της.

Ταυτόχρονα, το ρόστερ της ομάδας του Μάντσεστερ έχει ισορροπία πλέον, πέρα από τεράστια ποιότητα που δεν αμφισβητείται. Ισορροπία που αφορά τα νιάτα με ταλέντο και προοπτική σε συνδυασμό με την εμπειρία. Πληρότητα σε όλες τις θέσεις και ποδοσφαιριστές τεράστιας αξίας που έχει θιχτεί ο εγωισμός τους και πρέπει να δώσουν… απαντήσεις!

Όλα αυτά συνδυάζονται με τη συνεχιζόμενη λανθασμένη λογική των αντιπάλων, πως η Γιουνάιτεντ δεν μπορεί να διεκδικήσει το Πρωτάθλημα! Κοινώς, υποτιμούν ένα… γίγαντα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, θεωρώντας πως αν κατακτήσει τον τίτλο θα είναι ανάλογη έκπληξη με το επίτευγμα της Λέστερ πριν κάποια χρόνια!

Σαφώς και δεν είναι εύκολος ο… δρόμος για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Όσο την υποτιμούν, όμως, ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ… τρίβει τα χέρια του! Με τον Νορβηγό που έχει αμφισβητηθεί έντονα και συνεχίζει να αμφισβητείται από πολλούς, να είναι αυτός που ίσως κατορθώσει να φέρει το βαρύτιμο τρόπαιο στους «κόκκινους διαβόλους», για πρώτη φορά στη μετά Σερ Άλεξ Φέργκιουσον εποχή!

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αλλαγές στα ΑΕΙ: Ελάχιστη βάση εισαγωγής, όριο φοίτησης και αστυνομία στα Πανεπιστήμια