ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πελέ: Το Netflix ετοίμασε ντοκιμαντέρ για τον θρύλο του ποδοσφαίρου (videos)

Πελέ: Το Netflix ετοίμασε ντοκιμαντέρ για τον θρύλο του ποδοσφαίρου (videos)

Πελέ: Ο Βραζιλιάνος θρύλος του ποδοσφαίρου είναι η επόμενη σπουδαία προσωπικότητα του αθλητισμού που θα αποκτήσει ντοκιμαντέρ στο Netflix.

Μετά τους Τόνι Πάρκερ, Μάικλ Τζόρνταν, Άιρτον Σένα, Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, Αντουάν Γκριεζμάν και Κόνον ΜακΓκρέγκορ, η πλατφόρμα δημιούργησε μια ταινία προς τιμήν του Πελέ.

Το Netflix παρουσίασε ένα μικρό σποτάκι 30 δευτερολέπτων του ντοκιμαντέρ, το οποίο θα είναι διαθέσιμο στις 23 Φεβρουαρίου.

Με την ευκαιρία αυτή, το Netflix επέλεξε να προωθήσει το ντοκιμαντέρ στη βάση μιας πολύ συχνά αμφισβητούμενης στατιστικής: «1281 γκολ σε 1363 παιχνίδια».

Αυτή η ταινία, με τον απλό τίτλο «Πελέ», θα είναι μια ευκαιρία να ξαναζωντανέψει η εξαιρετική καριέρα του παίκτη, με τη χρήση εικόνων αρχείου αλλά και μαρτυρίες από πρώην συμπαίκτες του «μαύρου διαμαντιού», όπως οι Ζαγκάλο, Αμαρίλντο και Ζαϊρζίνιο.

Ο «Βασιλιάς» Πελέ, ο οποίος παραχώρησε τις συνεντεύξεις κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ότι «χαίρομαι που θα ξαναζήσω τις αναμνήσεις μου».

Το ντοκιμαντέρ εστιάζει σε μια περίοδο 12 ετών στην ποδοσφαιρική ζωή του παλαίμαχου επιθετικού: από το 1958, όταν σήκωσε το πρώτο του Παγκόσμιο Κύπελλο στη Σουηδία σε ηλικία 17 ετών, έως το 1970, όταν έγινε ο πρώτος που στέφθηκε τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, με μία από τις μεγαλύτερες ομάδες στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων: Χιόνια, θυελλώδεις άνεμοι και παγετός