ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η Ευρώπη… φλέγεται!

Η Ευρώπη… φλέγεται!

Τρία σούπερ ντέρμπι που θα κρίνουν πολλά και πάντα είναι γεμάτα πάθος, διεξάγονται την Κυριακή!

Στο Ελληνικό Πρωτάθλημα δεν υπάρχει κάποιο μεγάλο ντέρμπι αυτή την αγωνιστική. Οπότε το βλέμμα όλων μπορεί να στραφεί στο εξωτερικό. Σε τρεις Ευρωπαϊκές χώρες που εν μέσω δικού μας… χιονιά, αυτές «φλέγονται»! Όχι λόγω καιρικών συνθηκών φυσικά, αλλά ποδοσφαιρικά!

Αρχικά στην Αγγλία. Εκεί όπου το Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει ξεχωριστό σασπένς φέτος. Πέρα απ’ τα συνηθισμένα, πέρα απ’ τα καθιερωμένα, πέρα απ’ τη… ρουτίνα της μεγάλης αναμέτρησης. Οι «κόκκινοι διάβολοι» μετά από χρόνια είναι στο +3 στην κορυφή, με τους «Reds» να ακολουθούν στη 2η θέση. Το παιχνίδι στο «Άνφιλντ» λοιπόν, δεν είναι απλά ένα ματς. Είναι μια… δήλωση Πρωταθλητισμού. Αν η ομάδα απ’ το Μάντσεστερ κατορθώσει να μείνει στην ίδια απόσταση ή ακόμη περισσότερο αν την αυξήσει, τότε αυτόματα δεν θα είναι απλά διεκδικήτρια, αλλά θα μπει σε ρόλο φαβορί! Με τη Μάντσεστερ Σίτι να είναι κι αυτή δυνατά στο παιχνίδι φυσικά.

Απ’ την Αγγλία ερχόμαστε πιο κοντά μας… Στη γειτονική Ιταλία. Και μόνο που θα διεξαχθεί το λεγόμενο «Derby d’ Italia» (το ντέρμπι της Ιταλίας) καταλαβαίνει εύκολα κανείς που στρέφεται το ενδιαφέρον. Η Ίντερ υποδέχεται τη Γιουβέντους στο «Τζουζέπε Μεάτσα». Μετά από 9 χρόνια ξεκάθαρης πρωτοκαθεδρίας της «γηραιάς κυρίας», όλα είναι ανοιχτά τη φετινή σεζόν. Η Μίλαν είναι στην κορυφή, όμως οι πάντες θεωρούν πως θα υποχωρήσει. Η Ίντερ είναι δεύτερη στο -3 και η Γιουβέντους στο -7 με ματς λιγότερο. Κατά συνέπεια η διαφορά της Ίντερ με τη Γιουβέντους είναι στους 4, αλλά ο σύλλογος απ’ το Τορίνο «χρωστάει» ένα παιχνίδι. Η ένταση των αγώνων αυτών έχει αυξηθεί κατακόρυφα μετά τον υποβιβασμό της «Γιούβε» λόγω του Καλτσιόπολις. Ειδικά φέτος που το βαθμολογικό ενδιαφέρον είναι τεράστιο, καταλαβαίνει κανείς τι ματς θα γίνει!

Το τρίτο μεγάλο ντέρμπι ίσως να μη σας… ενθουσιάσει. Όμως είναι ένα τεράστιο παιχνίδι ιστορικά και φέτος έχει σημαντικό βαθμολογικό ενδιαφέρον. Στην Ολλανδία λοιπόν, ο Άγιαξ θα φιλοξενήσει στη «Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα», τη Φέγενορντ. Η... μάχη δύο κόσμων, το ματς με τη μεγαλύτερη ένταση στην Ολλανδία και ίσως σε όλη την κεντρική Ευρώπη! Ο Αίαντας είναι πρώτος, αλλά η ομάδα του Ρότερνταμ ακολουθεί μόλις σε απόσταση τριών βαθμών! Οπότε το ματς πέρα απ’ το γόητρο, έχει απίστευτο βαθμολογικό ενδιαφέρον!

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

SMS στο 13033: Σε ποια καταστήματα δεν θα ισχύει ο «κόφτης» των δύο ωρών