ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μήτρογλου: Δεν υπάρχει μέση λύση!

Μήτρογλου: Δεν υπάρχει μέση λύση!

Μήτρογλου: Γιατί ο έμπειρος επιθετικός θα είναι είτε η κορυφαία μεταγραφή στην ιστορία του Άρη είτε το… φιάσκο της δεκαετίας!

Πολλές φορές το καλό απ’ το κακό, απέχει ένα χιλιοστό. Μια νοητή λεπτή γραμμή, που χωρίζει τον… παράδεισο απ’ την κόλαση. Σε επίπεδο επιτυχίας ή αποτυχίας πάντα. Αυτή η γραμμή γίνεται ακόμη πιο λεπτή στις ποδοσφαιρικές μεταγραφές. Το ρίσκο δεν μπορεί να μηδενίσει ακόμη κι αν ένας σύλλογος αποκτήσει τον… Μέσι! Πάντα θα υπάρχει ένα ποσοστό- μικρότερο ή μεγαλύτερο ανάλογα το ποιον αποκτά φυσικά- το οποίο θα οδηγεί στην αποτυχία των προσδοκιών.

Ο Άρης πριν λίγα χρόνια ταλαιπωρήθηκε σε μικρότερες κατηγορίες, που δεν του ταιριάζουν φυσικά, διότι είναι ένα απ’ τα σημαντικότερα κλαμπ της χώρας. Οι «κίτρινοι» έχουν επιστρέψει για τα καλά κι έχουν παγιωθεί στις κορυφαίες θέσεις εδώ και μία τριετία περίπου. Η μεταγραφή του Κώστα Μήτρογλου, είναι το… κερασάκι στην τούρτα των «κίτρινων». Μια κίνηση που εντυπωσιάζει σε επίπεδο ονόματος και προοπτικής. Μένει όμως το αγωνιστικό…

Εκεί δεν μπορεί να υπάρξει μέση λύση. Είτε θα πρόκειται για την απόλυτη κίνηση στην ιστορία του Άρη, είτε για το υπέρτατο φιάσκο! Ο 32χρονος καθορίζει από εδώ και πέρα το πώς θα τον θυμούνται όλοι στη Θεσσαλονίκη…

Αν δει κανείς τα θετικά της υπόθεσης, σαφώς και είναι περισσότερα. Πρώτα απ’ όλα σε επίπεδο Ελλήνων παικτών, είναι ίσως η κορυφαία μεταγραφή στην ιστορία του Άρη! Ως όνομα ξεπερνά όλα τα προηγούμενα που αποκτήθηκαν αναφορικά με τους… ντόπιους παίκτες. Ταυτόχρονα, δεν τίθεται θέμα πως ο Μήτρογλου ακόμη και στο 50% της ποιότητάς του, κάνει τη διαφορά στους «κίτρινους». Άλλωστε έχει να αντικαταστήσει στη θέση του φορ, σχεδόν το… τίποτα (σε επίπεδο προσφοράς και συγκομιδής γκολ).

Από την άλλη όμως, υπάρχει και ο φόβος. Ένας φόβος που βασίζεται σε δεδομένα που δεν πρέπει να τα αφήνει κανείς στην άκρη. Ο Μήτρογλου έχει ξεχάσει κι ο ίδιος πότε έκανε καλή σεζόν στην καριέρα του. Έχει… σκουριάσει και σίγουρα θα θέλει ένα διάστημα προσαρμογής και ρυθμού σε αγωνιστικές συνθήκες ξανά. Να στρώσει το σώμα του και τις… ανάσες του. Ο βαθμός στον οποίο θα επιτευχθεί αυτό, θα κρίνει και την πορεία του. Συγχρόνως, τα λεφτά που θα πάρει για 1,5 χρόνο είναι περίπου 600.000 ευρώ. Για το όνομά του το ποσό μοιάζει μικρό. Όμως για τον Άρη αυτής της εποχής, είναι ένα μεγάλο συμβόλαιο. Το οποίο δεν τον… παίρνει να αποτύχει!

Η πορεία θα δείξει και θα κρίνει τη μεταγραφή του Κώστα Μήτρογλου σε κάθε περίπτωση. Κάτι που ισχύει για όλες τις μεταγραφές φυσικά. Η επιστροφή του 32χρονου στην Ελλάδα για λογαριασμό του Άρη, πάντως, είναι κάτι που βοηθά την ομάδα της Θεσσαλονίκης σε επίπεδο στάτους και δίνει ένα επιπλέον ενδιαφέρον στοιχείο στο ίδιο το Πρωτάθλημά μας. Τα υπόλοιπα στον… απόλυτο καθρέφτη: Το γήπεδο!

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Στο τραπέζι έκτακτα μέτρα για τα καταστήματα στις «κόκκινες» περιοχές