ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

UEFA: Θέλει επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα - «Πρέπει να το επιτρέψουμε»

UEFA: Θέλει επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα - «Πρέπει να το επιτρέψουμε»

UEFA: Ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, Αλεξάντερ Τσέφεριν τόνισε ότι θα πρέπει να επιτραπεί η επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα.

Ο Τσέφεριν επανέλαβε την επιθυμία της UEFA να διοργανώσει το Euro 2020 σε 12 πόλεις, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί. Η διοργάνωση, η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί τον περυσινό Ιούνιο-Ιούλιο, αναβλήθηκε για 12 μήνες, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 11 Ιουνίου και πέρα από την επιθυμία να διεξαχθεί βάσει του αρχικού προγραμματισμού, ο πρόεδρος της UEFA εξέφρασε και την αισιοδοξία του για την παρουσία φιλάθλων.

«Είμαι αισιόδοξος ότι τα πράγματα είναι πιθανό να είναι πολύ διαφορετικά σε σχέση με τον ιο, καθώς πλησιάζουμε στη διοργάνωση», τόνισε αρχικά για να προσθέσει: «Είναι σημαντικό να δώσουμε στις πόλεις και στις κυβερνήσεις όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο για να διαμορφώσουμε μια ακριβή εικόνα για το τι θα είναι δυνατό, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο. Οι φίλαθλοι είναι τόσο μεγάλο και ξεχωριστό μέρος του ποδοσφαίρου... Πρέπει να επιτρέψουμε την επιστροφή τους στα γήπεδα».

Η UEFA, πάντως, ανακοίνωσε ότι η προθεσμία για την υποβολή πλάνου επιστροφής των φιλάθλων εντός των σταδίων μεταφέρθηκε για τις αρχές Απριλίου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ολοταχώς για σκληρό lockdown στην Αττική – Τα έκτακτα μέτρα που έρχονται