ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Όταν «ξινίζει» ο… Βραζιλιάνικος καφές!

Όταν «ξινίζει» ο… Βραζιλιάνικος καφές!

Σπουδαίοι Βραζιλιάνοι ποδοσφαιριστές που… πέρασαν και δεν ακούμπησαν απ’ την Ελλάδα!

Ο Ραφίνια μόνο τυχαίος ποδοσφαιριστής δεν είναι. Ο 35χρονος που πήρε το Κόπα Λιμπερταδόρες με τη Φλαμένγκο και έχει ένα παλμαρέ που σε κάνει να… ζαλιστείς, αποκτήθηκε πριν μερικούς μήνες απ’ τον Ολυμπιακό. Ήδη αποτελεί παρελθόν για τους «ερυθρόλευκους» μετά από 22 συμμετοχές και 1 ασίστ!

Ο έμπειρος άσος άφησε σε αμηχανία όσους πίστευαν πως ένας ποδοσφαιριστής της δικής του ποιότητας, θα κάνει για… πλάκα τη διαφορά! Ο διεθνής με τη «σελεσάο» δεξιός μπακ, ο παίκτης που έκανε τεράστια καριέρα στη Γερμανία ειδικά με τα χρώματα της Μπάγερν Μονάχου, δεν είναι η πρώτη περίπτωση γνωστού Βραζιλιάνου άσου που... δεν ακουμπά στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, παρότι ήρθε με φιλοδοξίες και προσδοκίες.

Υπάρχουν ακόμη τρία… τρανταχτά παραδείγματα, περιπτώσεων αλά Ραφίνια! Η πρώτη ήταν του Ζούλιο Σέζαρ. Ο σπουδαίος Βραζιλιάνος αμυντικός με μεγάλη καριέρα τόσο στη «σελεσάο» όσο και σε συλλογικό επίπεδο (όπως στην Μπορούσια Ντόρτμουντ με την οποία κατέκτησε το Champions League), αποκτήθηκε απ’ τον Παναθηναϊκό στα 34 του χρόνια. Ήταν τον Γενάρη του 1999. Έμεινε στο «τριφύλλι» για μισή σεζόν μόλις κάνοντας 4 συμμετοχές. Τρεις για το Πρωτάθλημα και μία για το Κύπελλο. Παρουσία αντιστρόφως ανάλογη με το όνομά του…

Το δεύτερο παράδειγμα είναι και πάλι στον Παναθηναϊκός. Ο 30χρονος τότε Φλάβιο Κονσεϊσάο, αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2005 απ’ τη Γαλατασαράι. Ένα όνομα σημαντικό, καθώς ο Βραζιλιάνος αμυντικός χαφ είχε αγωνιστεί στη Ρεάλ Μαδρίτης, κατακτώντας μαζί της Champions League! Η παρουσία του στο «τριφύλλι» κράτησε μισή σεζόν, καθώς Ιανουάριο του 2006 «έσπασε» το συμβόλαιό του και αποσύρθηκε απ’ την ενεργό δράση! Πρόλαβε να κάνει 21 ματς, έχοντας 1 γκολ και 5 ασίστ.

Δύο χρόνια μετά τη φυγή του Φλάβιο Κονσεϊσάο (Ιανουάριος 2008) ήρθε η σειρά του Μάρσιο Αμορόζο. Ένας σπουδαίος Βραζιλιάνος φορ που ήταν πλέον στα 33 του χρόνια. Με σπουδαία καριέρα σε όλα τα μεγάλα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, με τίτλους στην… πλάτη του και μια περίοδο στη Ντόρτμουντ που όλοι τον θαύμαζαν! Στους «κίτρινους» είχε συμμετοχές μόνο για το δεύτερο μισό της σεζόν 2007-08, έχοντας συνολικά 12 ματς, 2 γκολ και 3 ασίστ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Στέφανος Τσιτσιπάς: Τέλος στο θρίλερ - Νίκησε τον Ναδάλ με απίστευτη ανατροπή