ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κορονοϊός: Η πανδημία ανέβαλε το... Champions League Νέων - Συμμετείχαν Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ

Κορονοϊός: Η πανδημία ανέβαλε το... Champions League Νέων - Συμμετείχαν Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ

Κορονοϊός: Η εκτελεστική επιτροπή της UEFA πήρε την απόφαση, λόγω της πανδημίας, να μην διεξαχθεί την τρέχουσα σεζόν η Youth League, στην οποία συμμετείχαν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ

Η έναρξη της διοργάνωσης, στην οποία συμμετείχαν οι ομάδες Νέων του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ, είχε μετατεθεί δύο φορές, όμως τούτη τη φορά η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική συνομοσπονδία έκρινε πως δεν υπήρχε περιθώρια για νέα αναβολή κι αποφάσισε τη ματαίωσή της για την εφετινή σεζόν.

Όπερ σημαίνει ότι οι ομάδες Νέων των δύο ελληνικών ομάδων θα παραμείνουν «ανενεργές» καθότι οι εγχώριες διοργανώσεις έχουν ανασταλεί μέχρι νεοτέρας.

Στο νέο format της διοργάνωσης, ο Ολυμπιακός είχε κληρωθεί να αντιμετωπίσει εντός έδρας της Μάντσεστερ Σίτι στις 3 Μαρτίου για τη φάση των «64», ενώ την ίδια ημερομηνία ΠΑΟΚ θα έπαιζε στην Πολωνία με τη Γκόρνικ Ζάμπρζε. Αγώνες που πλέον δεν θα διεξαχθούν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της UEFA:

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA αποφάσισε να ακυρώσει την έκδοση 2020/21 του UEFA Youth League λόγω της πανδημίας της Covid-19 και των επιπτώσεών της στη διοργάνωση των αγώνων.

Η επιτροπή είχε αρχικά αποφασίσει πέρσι να τροποποιήσει τη μορφή του διαγωνισμού και να καθυστερήσει την έναρξή του, αλλά τα διάφορα μέτρα που επέβαλαν οι υγειονομικές αρχές σε όλη την Ευρώπη, συνεχίζουν να εξελίσσονται. Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί που επηρεάζουν τους συμμετέχοντες συλλόγους, δημιουργούν μεγάλες δυσκολίες για τη διοργάνωση των αγώνων τους, ενώ ήδη δύο ομάδες έχουν αποσυρθεί από τον διαγωνισμό.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA αποφάσισε ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να αναβληθεί περαιτέρω η έναρξη της διοργάνωσης και ότι πρέπει να δοθεί η υψηλότερη δυνατή προτεραιότητα στην υγεία και την ασφάλεια των παικτών νέων.

Δυστυχώς, οι προϋποθέσεις για την επανεκκίνηση αυτού του διεθνούς διαγωνισμού για νέους δεν πληρούνται στις τρέχουσες συνθήκες. Ζητήθηκε η γνώμη τόσο της Επιτροπής Ανταγωνισμού Ομίλων UEFA όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Συλλόγων και υποστήριξε την ιδέα να ακυρωθεί εντελώς το UEFA Youth League της φετινής σεζόν».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 755 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - Στους 313 οι διασωληνωμένοι, 13 νεκροί σε 24 ώρες