ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άρης: Ο επόμενος σημαντικός στόχος των «κιτρινόμαυρων»

Άρης: Ο επόμενος σημαντικός στόχος των «κιτρινόμαυρων»

Άρης: Οι Θεσσαλονικείς κάνουν πολύ καλή σεζόν, αλλά για να συνεχίσουν να έχουν υψηλούς στόχους, θέλουν να σημειώσουν υπεραξία σε παίκτες τους.

Ο Άρης φέτος είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικός.

Κυνηγάει τη δεύτερη θέση, έχει πιθανότητες για να βρεθεί στα ημιτελικά του κυπέλλου, έστω κι αν το έργο του δεν είναι εύκολο απέναντι στον Ολυμπιακό. Να θυμίσουμε ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του ο Άρης έμεινε αήττητος στα εκτός έδρας παιχνίδια του στην Αθήνα. Νίκη ΑΕΚ, Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και πήρε ισοπαλία από τον Ολυμπιακό στο Φάληρο την περασμένη αγωνιστική.

Μία μεγάλη ομάδα, όμως, οφείλει να μην κοιτάει μόνο εφήμερους στόχους. Ο Άρης πρέπει να δημιουργήσει υπεραξίες για τους παίκτες του. Ο Φετφατζίδης είναι ο τελευταίος που πουλήθηκε, αλλά στην αραβική χερσόνησο. Εκεί όπου τον γνωρίζουν και που είχε πάει από την Ιταλία.

Ο Άρης πρέπει να αρχίσει να πουλάει. Δεν είναι απλό όταν δεν παίζεις στην Ευρώπη να διαφημίσεις τους παίκτες σου. Ούτε όταν δεν έχεις αρκετούς διεθνείς. Μόνο που δεν είναι μόνο αυτός ο λόγος. Αρκετοί παίκτες του Άρη, που τώρα είναι βασικοί, έχουν ξεπεράσει τα 30 χρόνια.

Ο Μπεναλουάν και ο Δεληζήσης που συνήθως μοιράζονται μία θέση δίπλα στον Ρόουζ είναι 33 ετών. Οι ακραίοι μπακ Σούντγκρεν, Σάκιτς έχουν κλείσει τα 30. Ασφαλώς και δεν είναι μεγάλοι. Αλλά δεν θα δώσει και μία ομάδα αρκετά χρήματα για να τους αγοράσει.

Ο Σάσα την ερχόμενη Δευτέρα 1 Μαρτίου κλείνει τα 31 του χρόνια και ο Ματίγια τον προσεχή Αύγουστο τα 33. Ο Γκάμα συμπλήρωσε τον περασμένο Νοέμβριο τα 33 του χρόνια και ο Μήτρογλου που ήρθε για να είναι βασικός στο υπόλοιπο της σεζόν και τη νέα περίοδο στις 12 Μαρτίου κλείνει κι αυτός τα 33 του χρόνια! Ο Κουέστα, ο οποίος πήρε ξανά θέση βασικού το τελευταίο διάστημα στις 28 Μαρτίου κλείνει τα 30 χρόνια και ο Μπερτόγλιο, ένας παίκτης κλειδί φέτος, τον Ιούνιο θα γίνει 31 ετών.

Απ’ αυτούς που είναι ενεργά στελέχη, κάτω των 30 ετών είναι οι Ρόουζ (29), Ματέο Γκαρσία (24), Μαντσίνι (24), Μάνος (26), Μπρούνο (26), Κάτσε (27). Είναι φυσικά και οι Σίλβα, Ιωάννου, αλλά δεν ανήκουν στον Άρη.

Οι «κιτρινόμαυροι» εκτός από την καλή πορεία σε μία σεζόν, οφείλουν να έχουν δικούς τους παίκτες σε ηλικία με μεταπωλητική αξία. Για να αρχίσουν να πουλάνε και η ΠΑΕ να μην έχει πρόβλημα επιβίωσης. Μόνο έτσι μπορείς πλέον να σταθείς στο σύγχρονο ποδόσφαιρο και να γίνεις ακόμα πιο ανταγωνιστικός.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Το στοίχημα του Πάσχα και τα σενάρια για σχολεία, καταστήματα, εστίαση