ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός: Κρίνεται όλη η σεζόν!

Παναθηναϊκός: Κρίνεται όλη η σεζόν!

Παναθηναϊκός: Οι λόγοι για τους οποίους οι «πράσινοι» παίζουν κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα την ίδια την κατάληξη της αγωνιστικής περιόδου!

Η ήττα στο πρώτο ματς με 2-1, καθιστά την πρόκριση του Παναθηναϊκού εξαιρετικά αμφίβολη. Ειδικά κόντρα σε μια πολύ καλή ομάδα όπως είναι ο ΠΑΣ Γιάννινα. Οι «πράσινοι» είναι… με το μαχαίρι στο λαιμό πάντως. Κι ο λόγος δεν είναι άλλος απ’ το γεγονός πως στη Λεωφόρο στη ρεβάνς για τη φάση των «8» του Κυπέλλου Ελλάδος, κρίνεται όλη η σεζόν τους!

Έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα στο Πρωτάθλημα, το «τριφύλλι» έχει πιο… εύκολο δρόμο για να πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο για την Ευρώπη μέσω του Κυπέλλου! Όσο κι αν φαντάζει δύσκολο, η αλήθεια είναι ακριβώς αυτή!

Μέσω της Super League, ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να βάλει από κάτω τουλάχιστον μία ομάδα στη βαθμολογία. Ο Άρης είναι 5 βαθμούς πάνω του, ο ΠΑΟΚ είναι 4 και η ΑΕΚ 3. Την ίδια ώρα που ο Άρης και η ΑΕΚ έχουν θεωρητικά ματς για «σίγουρους» βαθμούς τις δύο τελευταίες αγωνιστικές, ενώ ο ΠΑΟΚ έχει να παίξει με τον Άρη στην Τούμπα και εν συνεχεία στη Λεωφόρο.

Στα play offs τώρα, θα δώσει το «τριφύλλι» 10 ματς με αντιπάλους Ολυμπιακό, Άρη, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, για να κατορθώσει να πάρει αρκετά αποτελέσματα και να βρεθεί στην τετράδα.

Αντίθετα, στο Κύπελλο Ελλάδος είναι δύο αναμετρήσεις στα ημιτελικά και ένα παιχνίδι στον τελικό, αν φυσικά προκύψει η πρόκριση κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα. Συν τοις άλλοις, στο Κύπελλο πρόκριση μπορεί να έρθει στα ημιτελικά για παράδειγμα, χωρίς νίκη! Αντίθετα στο Πρωτάθλημα το «τριφύλλι» θέλει νίκες για να παίρνει βαθμούς.

Ένας δεύτερος λόγος είναι επειδή φαντάζει δύσκολο να κάνει ο Παναθηναϊκός ίδιο σερί νικηφόρο στο Πρωτάθλημα, όπως αυτό που έκανε στις αρχές του χρόνου. Όταν και… μάζεψε τη διαφορά από τις ομάδες που ήταν πιο πάνω απ’ αυτόν.

Πέρα απ’ όλα τα άλλα, υπάρχει πάντα και η ίδια η ηρεμία της ομάδας. Ο Παναθηναϊκός ναι μεν πήρε αποτελέσματα, αλλά δεν έπεισε με τις εμφανίσεις του. Στο Κύπελλο κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, πρέπει να παίξει για να προκριθεί. Θέλει νίκη, δε θέλει απλά αποτέλεσμα. Κατά συνέπεια η πιθανότητα του αποκλεισμού θα φέρει στον… αφρό την απόδοση της ομάδας που δεδομένα δεν ενθουσιάζει.

Για τον Παναθηναϊκό δεν υπάρχει αύριο στη σεζόν πέραν αυτής της αναμέτρησης με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Όπως τα… κατάφερε στο Πρωτάθλημα, η απώλεια της θέσης που οδηγεί στην Ευρώπη φαντάζει πολύ πιθανή. Το Κύπελλο δίνει τη δυνατότητα να πάρει η ομάδα αυτό το εισιτήριο και συγχρόνως έναν τίτλο μετά από 7 χρόνια! Αν πάλι έρθει ο αποκλεισμός, τότε οι τριγμοί δεδομένα θα είναι μεγάλοι σε μια ομάδα που και στο εσωτερικό της δε διανύει τις καλύτερες μέρες της!

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Κλείσιμο των σχολείων σε όλη την Ελλάδα εξετάζουν οι λοιμωξιολόγοι