ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα: Δεν τον έχει νικήσει στη Λεωφόρο!

Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα: Δεν τον έχει νικήσει στη Λεωφόρο!

Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα: Οι «πράσινοι» ψάχνουν πρόκριση με ανατροπή σκορ κόντρα σε αντίπαλο που δεν έχουν νικήσει στη Λεωφόρο για το θεσμό του Κυπέλλου!

Πέντε φορές έχουν τεθεί αντιμέτωποι στο Κύπελλο Ελλάδος ο Παναθηναϊκός με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Με τους «πράσινους» να μετρούν τέσσερις προκρίσεις, ενώ η ομάδα της Ηπείρου χαμογέλασε μία φορά! Ήταν και η μοναδική που δεν υπήρξαν διπλοί αγώνες, αλλά νοκ άουτ αναμέτρηση.

Στον β’ γύρο του θεσμού τη σεζόν 1979-80, ο ΠΑΣ επικράτησε 2-1 του «τριφυλλιού» και προκρίθηκε στην επόμενη φάση όπου σταμάτησε την πορεία του χάνοντας απ’ την ΑΕΚ.

Άλλες τέσσερις φορές, όσες ακριβώς οι περιπτώσεις που υπήρξαν διπλοί αγώνες, ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που χαμογέλασε. Τις σεζόν 1987-88, 1988-89, 2009-10 και 2015-16, οι «πράσινοι» πέρασαν στην επόμενη φάση αποκλείοντας τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Κάτι που θέλουν να κάνουν και απόψε στη Λεωφόρο. Κι εδώ υπάρχει η λεπτομέρεια! Αυτή θα είναι η 3η φορά που θα παίξουν αγώνα Κυπέλλου στο «Απόστολος Νικολαϊδης», ο Παναθηναϊκός με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Στις δύο προηγούμενες όχι απλά δε νίκησε το «τριφύλλι», αλλά ηττήθηκε!

Η πρώτη ήταν το Φεβρουάριο του 1989. Ο Παναθηναϊκός είχε επικρατήσει 3-0 στα Γιάννινα και όταν φιλοξένησε τον ΠΑΣ στη Λεωφόρο γνώρισε την ήττα με σκορ 1-0. Το γκολ των Ηπειρωτών το είχε σημειώσει ο Κεραμιδάς.

Η δεύτερη φορά που έγινε ματς Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα στη Λεωφόρο για το θεσμό του Κυπέλλου, ήταν την περίοδο 2015-16. Έχοντας νικήσει στους «Ζωσιμάδες» με 2-1, θεωρητικά θα είχε εύκολη ρεβάνς. Στο τέλος του ματς οι Γιαννιώτες σκόραραν με τον Φερφελή στο 90+3’, ενώ ένα λεπτό μετά είχαν ευκαιρία με τον Σκόνδρα για να πάρουν μια επική πρόκριση, κάτι που τελικά δεν έγινε.

Στη Λεωφόρο, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός θέλει οπωσδήποτε νίκη για να προκριθεί. Κάτι που κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα για το Κύπελλο Ελλάδας θα γίνει πρώτη φορά στο συγκεκριμένο γήπεδο (αν γίνει φυσικά)!

Αντίθετα, τα υπόλοιπα εντός έδρας ματς τα νίκησε ο Παναθηναϊκός (στο ΟΑΚΑ). Το 1988 οι «πράσινοι» νίκησε 8-2, ενώ το 2010 είχαν επιβληθεί 3-1.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Κλείσιμο των σχολείων σε όλη την Ελλάδα εξετάζουν οι λοιμωξιολόγοι