ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άρης-Ολυμπιακός: Θέλει να κάνει αυτό που έκανε ο αιώνιος 7 χρόνια πριν!

Άρης-Ολυμπιακός: Θέλει να κάνει αυτό που έκανε ο αιώνιος 7 χρόνια πριν!

Άρης-Ολυμπιακός: Η τελευταία φορά που οι «ερυθρόλευκοι» είχαν νικήσει το πρώτο ματς και αποκλείστηκαν, ήταν στη Θεσσαλονίκη!

Σε θεωρητικό επίπεδο τουλάχιστον, το πλέον αμφίρροπο ζευγάρι της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος. Ίσως οι δύο πιο σταθερές ομάδες της χώρας αυτή την εποχή. Άρης και Ολυμπιακός έχουν μπροστά τους ένα ακόμη ματς για να «κλείσουν» μια θέση στα ημιτελικά του θεσμού.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν επικρατήσει στο «Γ. Καραϊσκάκης» με σκορ 2-1. Αποτέλεσμα που σαφώς τους δίνει το προβάδισμα πρόκρισης, όχι όμως με την ασφάλεια που θα ήθελαν. Μια απλή νίκη με 1-0 θα στείλει τον Άρη στην τετράδα και θα βάλει… φρένο στην προσπάθεια των Πειραιωτών για ένα ακόμη νταμπλ.

Δεν είναι συνηθισμένο φαινόμενο, πάντως, να μένει εκτός διοργάνωσης ο Ολυμπιακός, όταν έχει νικήσει το πρώτο παιχνίδι. Τα τελευταία χρόνια οι Πειραιώτες έχουν γνωρίσει αποκλεισμούς, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είχαν επικρατήσει στο πρώτο ματς.

Την προηγούμενη σεζόν (παρότι ο τελικός έγινε αυτή την αγωνιστική περίοδο) οι «ερυθρόλευκοι» κατέκτησαν το Κύπελλο. Το 2018-19 τους άφησε εκτός η Λαμία (πρώτο ματς ισόπαλο), το 2017-18 η ΑΕΚ (πρώτο ματς ισόπαλο), το 2016-17 η Ένωση (πρώτο ματς ήττα), το 2015-16 οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στον τελικό (ηττήθηκαν απ’ την ΑΕΚ), ενώ το 2014-15 κατέκτησαν το τρόπαιο κόντρα στην Ξάνθη.

Για να βρει κανείς περίπτωση αποκλεισμού των Πειραιωτών, έχοντας νικήσει την πρώτη αναμέτρηση, πρέπει να φτάσει στο 2013-14 (Κυπελλούχος ο Παναθηναϊκός). Στον ημιτελικό οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν με τον ΠΑΟΚ. Σε δύο απ’ τις πλέον επεισοδιακές αναμετρήσεις στην ιστορία του θεσμού! Η πρώτη αναμέτρηση ήταν στο Φάληρο και η ρεβάνς στην Τούμπα.

Στο πρώτο παιχνίδι, ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει 2-1 (όπως έγινε και στο πρώτο ματς κόντρα στον Άρη). Στις 2/4 του 2014, Τσόρι Ντομίνγκεζ και Φουστέρ είχαν σκοράρει για τον Ολυμπιακό, ενώ ο Αθανασιάδης είχε μειώσει για τον ΠΑΟΚ.

Η ρεβάνς της Τούμπας ήταν στις 16 Απριλίου 2014. Ένα ματς άκρως επεισοδιακό. Οι περισσότεροι το θυμούνται για το ξύλο ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές, αλλά και ανάμεσα σε παίκτες του Ολυμπιακού και φίλους του ΠΑΟΚ μετά την αναμέτρηση! Σκηνές που όλοι θέλουν να ξεχάσουν. Το περίφημο ματς με τον τσακωμό Μανιάτη-Κατσουράνη που συζητιέται ακόμη. Ένα γκολ του Κλάους Αθανασιάδη είχε δώσει την πρόκριση στον ΠΑΟΚ σε εκείνο το επεισοδιακό ματς. Το 1-0 έστειλε το «δικέφαλο» στον τελικό, ενώ οι Πειραιώτες έμειναν εκτός παρότι νίκησαν το πρώτο ματς.

Ο Άρης θέλει να κάνει αυτό που είχε πετύχει ο αιώνιος αντίπαλός του πριν 7 χρόνια. Στην ίδια πόλη αλλά σε άλλο γήπεδο, θέλοντας να ανατρέψει το ίδιο σκορ του πρώτου αγώνα…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός Ελασσόνα: Ο ηρωικός διευθυντής από το Δαμάσι στο Newsbomb.gr – Ζήσαμε την Κόλαση του Δάντη