ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 3-1: Πρωταθλητής με ανατροπή και... Χασάν! - Δείτε τα γκολ (videos+photos)

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αχμέντ Χασάν, οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν (3-1) με ανατροπή το «τριφύλλι» και πανηγύρισαν τη μαθηματική κατάκτηση του 46ου πρωταθλήματος της ιστορίας τους. 

Πρωταθλητής Ελλάδας και με τη... βούλα για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν είναι ο Ολυμπιακός μετά τη νίκη στο ντέρμπι «αιωνίων» και την ήττα του Άρη.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Αιγύπτιος επιθετικός, ο οποίος μπήκε στο ματς στο 36ο λεπτό λόγω του τραυματισμού του Μπα και τελικά έμελλε να αλλάξει τα δεδομένα στο ντέρμπι.

Ο Χασάν εκμεταλλευόμενος και τα λάθη του Διούδη, σκόραρε δύο γκολ και χάρισε τη νίκη στους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι είχαν βρεθεί πίσω στο σκορ από τον μαχητικό Παναθηναϊκό, ο οποίος δεν άντεξε μετά την αποβολή του Πούγγουρα.

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 3-1

Η εξέλιξη του ματς

Ο Ολυμπιακός είχε την υπεροχή και στο 10ο λεπτό σκόραρε με τον Ελ Αραμπί, αλλά εκείνο δεν μέτρησε καθώς ο Φορτούνης ήταν σε θέση οφ σάιντ μετά την πρώτη πάσα του Μαροκινού. Μετά τον έλεγχο του VAR, το τέρμα ακυρώθηκε σωστά. Ο Παναθηναϊκός δυσκολευόταν να φτάσει με αξιώσεις προς την εστία του Σα, ωστόσο την πρώτη φορά που το έπραξε ο Μακέντα κέρδισε πέναλτι από τον Σεμέδο.

Αρχικά, ο διαιτητής έδωσε κίτρινη για «θέατρο» στον επιθετικό του «τριφυλλιού», αλλά μετά την παρέμβαση του VAR την πήρε πίσω κι έδωσε σωστά πέναλτι. Ο Ιταλός επιθετικός το εκτέλεσε εύστοχα κι έκανε το 1-0 για το «τριφύλλι», σκοράροντας το πρώτο του τέρμα κόντρα στους «ερυθρόλευκους».

Μετά το 25ο λεπτό, ο ρυθμός του ματς άνοιξε, με τους «πράσινους» να γίνονται ιδιαίτερα επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία και τελικά κατάφερε να βρει γκολ ισοφάρισης στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, με σκόρερ τον Χασάν.

Στη φάση του 45'+3, βέβαια, ο Διούδης έκανε τραγικό λάθος, χάνοντας την μπάλα μέσα από τα χέρια του, μετά την κεφαλιά του Αιγύπτιου, ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή στη θέση του τραυματία Μπα.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο δεύτερο μέρος με διάθεση να κρατήσει την μπάλα, αλλά στο 65ο λεπτό έμεινε με δέκα παίκτες, καθώς ο Πούγγουρας είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα σε εναέρια μονομαχία που είχε με τον Χασάν στο 65ο λεπτό.

Νωρίτερα (61'), ο Ολυμπιακός είχε σκοράρει με τον Ελ Αραμπί, αλλά το γκολ δεν μέτρησε σωστά, καθώς ο Χασάν είχε βρει την μπάλα με το χέρι. Τελικά, ο Αιγύπτιος ήταν αυτός που έδωσε ξανά τη λύση, καθώς μετά από σέντρα του Μπρούμα (είχε μπει ως αλλαγή), πρόλαβε τον Διούδη και με προβολή έκανε το 2-1 στο 72'.

Ο Μπόλονι έριξε στο ματς κάθε επιθετικό όπλο που είχε κι οι «πράσινοι» απείλησαν την εστία του Σα στα τελευταία λεπτά, εκμεταλλευόμενοι και την παθητικοί άμυνα των γηπεδούχων. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν μέχρι και την τελευταία φάση, όπου προωθήθηκε κι ο Διούδης, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να βγουν στην αντεπίθεση με τρεις παίκτες κι ο Μπρούμα να διαμορφώσει το αποτέλεσμα, σκοράροντας σε κενή εστία.

Το φιλμ του αγώνα

Πρώτη απειλή με Μασούρα

Κοντά στο γκολ ο Σεμέδο

Το ακυρωθέν γκολ του Ελ Αραμπί

ΓΚΟΛ 0-1

Ο τραυματισμός του Μπα

ΓΚΟΛ 1-1

Το πέναλτι που ζήτησε ο Φορτούνης

Νέο λάθος Διούδη, ευκαιρία Χασάν

Νέο ακυρωθέν γκολ του Ελ Αραμπί

Αποβλήθηκε ο Πούγγουρας

ΓΚΟΛ 2-1

Η σημαντική επέμβαση του Σα

ΓΚΟΛ 3-1

Οι ενδεκάδες

Pre Game

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία Καραϊβάζ: Βίντεο ντοκουμέντο - Αυτοί είναι οι εκτελεστές του δημοσιογράφου