ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

European Super League: «Άκυρο» κι από την Παρί Σεν Ζερμέν - «Το ποδόσφαιρο είναι για όλους»

Νεϊμάρ Παρί Σεν Ζερμέν

European Super League: Μια ακόμη ισχυρή δύναμη του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, η Παρί Σεν Ζερμέν έριξε «πόρτα» στην «κλειστή» λίγκα.

Η ΠΣΖ αποτελεί μια από τις ηχηρές απουσίες από τις ομάδες που πρωτοστάτησαν στη δημιουργία της European Super League. Κι αυτό θα παραμείνει, καθώς ο γαλλικός σύλλογος θα συνεχίσει να συμπορεύεται με την UEFA.

Αυτό ανέφερε στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του γαλλικού συλλόγου, Νασέρ Αλ Κελαϊφί, ο οποίος βρίσκεται στην Ελβετία για το κογκρέσο της UEFA. «Η Παρί Σεν Ζερμέν πιστεύει ακράδαντα ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι για όλους. Είμαι πάγιος σε αυτό από την αρχή που ανέλαβα» ανέφερε αρχικά, για να προσθέσει...

Νασέρ Αλ Κελαϊφί Παρί Σεν Ζερμέν
«Η Παρί Σεν Ζερμέν πιστεύει ακράδαντα ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι για όλους»AP Images

«Ως ποδοσφαιρικός σύλλογος, είμαστε μια οικογένεια και μια κοινότητα, της οποίας το βασικό υλικό είναι οι οπαδοί. Δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό. Υπάρχει ξεκάθαρη ανάγκη να αναβαθμίσουμε το υπάρχον μοντέλο στις διοργανώσεις της UEFA, έτσι όπως το παρουσίασε η UEFA χθες και να ολοκληρώσουμε 24 μήνες εντατικής και συνεργατικής συμβουλευτικής προς ολόκληρο το ποδοσφαιρικό τοπίο.

Πιστεύουμε ότι οποιαδήποτε πρόταση δίχως τη στήριξη της UEFA, έναν οργανισμό που δουλεύει για να καλύπτει τα συμφέρονται του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου τα τελευταία 70 χρόνια, δεν λύνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ποδοσφαιρική κοινότητα, αλλά αντιθέτως πηγάζει από προσωπικά συμφέροντα. Η Παρί Σεν Ζερμέν θα συνεχίσει να δουλεύει με την UEFA, την ECA και όλους τους φορείς της ποδοσφαιρικής οικογένειας. Βασισμένη στις αρχές της αλληλεγγύης, της αξιοπρέπειας και του σεβασμού»

Ηχηρό «όχι» κι από τη Σεβίλλη

Την αντίθεση τhς με τη δημιουργία της European Super League εξέφρασε κι η Σεβίλλη, με επίσημη ανακοίνωση της. Όπως αναφέρει δεν την ενδιαφέρει μια διοργάνωση, η οποία είναι αντίθετη με το DNA του συλλόγου, καθώς η ESL έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το πνεύμα του αθλητισμού. Οι Ανδαλουσιανοί εξέφρασαν τη στήριξυη τους στην UEFA.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Κλείδωσε» το Πάσχα στην πόλη - Τι ώρα θα ψάλλουμε το «Χριστός Ανέστη» την Ανάσταση