ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

European Super League: «Καταρρέει» η «κλειστή» λίγκα – Οδηγείται σε διάλυση

European Super League: «Καταρρέει» η «κλειστή» λίγκα – Οδηγείται σε διάλυση

European Super League: Σε διάλυση οδηγείται λίγες ημέρες μετά τη «γέννηση» της η «κλειστή» λίγκα, καθώς μια – μια οι ομάδες αποσύρουν τη συμμετοχή τους.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, καθώς οι αντιδράσεις των εκατομμύρια οπαδών οδηγεί τις ομάδες να εγκαταλείψουν μια μια τη σκέψη για συμμετοχή στη European Super League.

Η αρχή έγινε με την Τσέλσι, η οποία ήταν η πρώτη που πήρε την απόφαση να αποσυρθεί από την ESL και μέσα σε λίγη ώρα ακολούθησαν κι άλλες ομάδες. Συγκεκριμένα, την ίδια απόφαση φέρεται να πήραν τόσο η Μάντσεστερ Σίτι, με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Άρσεναλ όσο κι η Ατλέτικο Μαδρίτης, ενώ η Μπαρτσελόνα θα πραγματοποιήσει ψηφοφορία με τα μέλη της για να πάρει την οριστική απόφαση.

Όσο κι αν το ποδόσφαιρο έχει γίνει πλέον bussiness, οι οπαδοί εξακολουθούν να έχουν δύναμη, αφού αποτελούν την καρδιά του αθλήματος. Αυτό φαίνεται να επιβεβαιώνεται και στο θέμα της European Super League, η οποία οδηγείται όπως όλα δείχνουν στη διάλυση.

Η πίεση που άσκησαν οι εκατομμύρια οπαδοί των 12 συλλόγων «κολοσσών», έφερε τις διοικήσεις σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, με αποτέλεσμα το βράδυ της Τρίτης (20/4) οι περισσότερες να αλλάζουν γνώμη ή έστω να μπαίνουν σε δεύτερες σκέψεις.

Με τον Μπόρις Τζόνσον να θέλει να θεσπίσει ακόμα και νόμο που θα απαγορεύει τη συμμετοχή των αγγλικών ομάδων στην «κλειστή» λίγκα, το Big-6 της Premier League άρχισε να κάνει πίσω, ενώ το ίδιο φαίνεται να συμβαίνει και με την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Την ίδια ώρα στη Βαρκελώνη, ο ισχυρός άντρας της Μπαρτσελόνα, Ζοάν Λαπόρτα ξεκαθάρισε ότι ο σύλλογος της Καταλονίας «δεν θα ενταχθεί στη Super League χωρίς την έγκριση της από τα μάλη της. Αυτοί θα αποφασίσουν, είναι δικός τους ο σύλλογος».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 3.789 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, 87 θάνατοι σε 24 ώρες, στους 847 οι διασωληνωμένοι