ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League: Οριστικό! Αποφασίστηκε κεντρική διαχείριση – Ξεκινούν επαφές με Nova και Cosmote

Super League

Super League: Σημαντική απόφαση όσον αφορά στα τηλεοπτικά του πρωταθλήματος πάρθηκε στην τηλεδιάσκεψη του ΔΣ της Λίγκας.

Οι ομάδες αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του πρωταθλήματος.

Μάλιστα, γι' αυτό τον λόγο συστάθηκε κι ειδική επιτροπή, η οποία θα ξεκινήσει επαφές με τη Nova και την CosmoteTV. Αυτή αποτελείται από τον πρόεδρο της Super League, Λεωνίδα Μπουτσικάρη, τους τέσσερις «μεγάλους» (βλ. Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός) και τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του συνεταιρισμού:

«Το Δ.Σ. εξέφρασε τη βούληση να προχωρήσει στη δημιουργία κεντρικού φορέα διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Super League, με τη ρητή επιφύλαξη υφιστάμενων συμβατικών υποχρεώσεων συγκεκριμένων ομάδων. Επιτροπή αποτελούμενη από τον πρόεδρο Δ.Σ. και τις ΠΑΕ ΑΕΚ, Απόλλων Σμύρνης, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ θα εκκινήσει διαπραγματεύσεις για την Κεντρική Διαχείριση Τηλεοπτικών Δικαιωμάτων με όλους τους διαθέσιμους παρόχους, για όλες τις μορφές συναφών τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Εγκρίθηκε ομόφωνα η συνεργασία με την εταιρεία VEO Technologies ApS για την προμήθεια τεχνικού εξοπλισμού για την τεχνική υποστήριξη (technical filming) προπονήσεων και αγώνων των ομάδων υποδομών. Η χρηματοδότηση της απόκτησης του εξοπλισμού θα υλοποιηθεί από τη Super League, σε συνέχεια της Κοινής Υπουργικής Απόφασης απόδοσης ποσοστού από το στοίχημα».

Κεντρική διαχείρηση ή Super League TV

Η δημιουργία της Super League TV είναι κάτι που «ακούγεται» εδώ και αρκετό καιρό, ωστόσο από την ιδέα ως την πραγματοποίηση φαίνεται ότι υπάρχει αρκετά μεγάλη απόσταση και δυσκολίες. Σύμφωνα με όσα προέκυψαν, πάντως, από το ΔΣ της Super League, οι ομάδες φαίνεται να είναι αποφασισμένες να προχωρήσουν τη SL TV σε περίπτωση που δεν πάρουν τα χρήματα που επιθυμούν. Όπως μάλιστα αναφέρει «dikisports.blogspot.com», οι ομάδες συμφώνησαν στο εξής: «Αν δεν πάρουμε αυτά που θελουμε πάμε σε SL TV».

Βέβαια, επειδή τα δεδομένα στο ελληνικό πρωτάθλημα αλλάζουν εύκολα, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο το πρωτάθλημα να μοιραστεί σε περισσότερα από ένα κανάλια, ενώ μολονότι οι προθέσεις των συλλόγων μοιάζουν να είναι ξεκάθαρες αυτή τη φορά, πάντα υπάρχει η πιθανότητα να μην προχωρήσουν τα σχέδια τους. Γενικότερα, το θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων αναμένεται να έχει αρκετά επεισόδια ακόμα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Οι ΗΠΑ «προικίζουν» την Ελλάδα: Ελικόπτερα, τεθωρακισμένα και... F-35 - Νέο χτύπημα στον Ερντογάν