ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ: «Διπλό» Ευρώπης σε φινάλε θρίλερ! - Δείτε τα highlights (videos)

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ

ΠαναθηναϊκόςΑΕΚ: Η «Ένωση» νίκησε 1-0 στη Λεωφόρο και «σφράγισε» το ευρωπαϊκό εισιτήριο, με το «τριφύλλι» να χάνει πέναλτι στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Μια θέση στο νεοσύστατο Europa Conference League εξασφάλισε η ΑΕΚ, η οποία μετά από αρκετούς μήνες πανηγύρισε νίκη σε ντέρμπι. Το έπραξε στη Λεωφόρο κόντρα στον Παναθηναϊκό, ο οποίος για ακόμα μια χρονιά μένει εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Καθοριστικός ήταν ο αρχηγός των «κιτρινόμαυρων», Πέτρος Μάνταλος, ο οποίος στην επιστροφή του από τραυματισμό, ήταν εξαιρετικός και πέτυχε το «χρυσό» γκολ που έδωσε τη νίκη στην ομάδα του. Αν και το βραβείο του MVP θα μπορούσε να πάει και στον Παναγιώτη Τσιντώτα, ο οποίος έκανε την επέμβαση του αγώνα στο 68ο λεπτό σε σουτ του Χατζηγιοβάνη.

Από την άλλη μοιραίος ήταν ο Μακέντα, ο οποίος σημάδεψε το δοκάρι στην εκτέλεση πέναλτι του 5ου λεπτού των καθυστερήσεων. Μια φάση που ενδεχομένως να αποτυπώνει όλη τη χρονιά των «πράσινων».

Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν κακό, με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να φτιάξουν ουσιαστικές ευκαιρίες, με αποτέλεσμα να αδυνατούν να απειλήσουν σοβαρά τους δύο τερματοφύλακες. Οι γηπεδούχοι δυσκολεύονταν στη δημιουργία, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν το μυαλό τους κυρίως στο να κρατήσουν το «μηδέν» στην άμυνα.

Όσα δεν είδαμε σε όλο το πρώτο μέρος, τα είδαμε στο πρώτο τέταρτο του δεύτερου, κυρίως από την ΑΕΚ. Οι παίκτες του Χιμένεθ βρήκαν χώρους και στην πρώτη τους τελική στο ματς άνοιξαν το σκορ με τον Μάνταλο στο 50ο λεπτό, ενώ είχαν κι άλλες στιγμές για να κάνουν το 0-2! Μάλιστα, ο Ανσαριφάρντ σκόραρε, αλλά το τέρμα δεν μέτρησε καθώς στην αρχή της φάσης η μπάλα είχε βγει άουτ.

Μετά από ένα «τρελό» 20λεπτο για τους «κιτρινόμαυρους», ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να ισορροπήσει το ματς κι έχασε απίστευτη ευκαιρία με τον Χατζηγιοβάνη, ο οποίος έκανε το πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής. Ο Τσιντώτας, όμως, πραγματοποίησε την επέμβαση του αγώνα.

Οι φιλοξενούμενοι πατούσαν με μεγάλη ευκολία στην αντίπαλη περιοχή και στο 75ο λεπτό είχε δοκάρι με τον Σβάρνα, ωστόσο αδυνατούσαν να «καθαρίσουν» το ματς κάτι που παραλίγο να πληρώσουν. Στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Νεντελτσιάρου έκανε πέναλτι στον Μακέντα, ο οποίος ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι.

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 0-1

Το φιλμ του αγώνα

ΓΚΟΛ 0-1

Το ακυρωθέν γκολ του Ανσαριφάρντ

Η μεγάλη ευκαιρία του Γαλανόπουλου

Τσιντώτας και Λόπες σώζουν την Ένωση

Το δοκάρι του Σβάρνα

Το χαμένο πέναλτι του Μακέντα στο 90+5'

Το φάουλ του Γαλανόπουλου στον Βιγιαφάνες

Η ένταση Τσιντώτα-Ενγκμπαγκοτό

Οι ενδεκάδες

Παναθηναϊκός

ΑΕΚ

Pre Game

Η άφιξη των ομάδων

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα Σμύρνη: Σοκάρουν οι καταγγελίες για τον 22χρονο σάτυρο - Δικάζεται τη Δευτέρα, η πιθανή ποινή