ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League 2: Αυστηροποιούμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τις ποινές για τους παραβάτες

Super League 2 σήμα

Σε έκτακτη συνεδρίαση προχωρά το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League 2 προαναγγέλλοντας αυστηροποίηση υγειονομικών πρωτοκόλλων και ποινών για τους παραβάτες

Σε έκτακτη συνεδρίαση προχωρά σήμερα το διοικητικό συμβούλιο της Super League 2 προκειμένου να αποφασίσει αυστηροποίηση υγειονομικών πρωτοκόλλων και ποινών για τους παραβάτες τους μετά την προειδοποίηση Χαρδαλιά για αναστολή του πρωταθλήματος.

Όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της SL2 Λεωνίδας Λεουτσάκος «με δεδομένη την βούληση μας για μη επανάληψη και καμία ανοχή σε φαινόμενα παραβατικότητας, είμαστε σίγουροι ότι ο κος Χαρδαλιάς θα επανεξετάσει την πρόθεση του, για την εισήγηση διακοπής του πρωταθλήματος».

Υποστηρίζει ακόμα ότι είναι «άδικη» η στοχοποίηση και κάνει λόγο για «μεμονωμένα περιστατικά» που «δεν θα επαναληφθούν».

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά στην οποία, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «λαμβάνοντας υπόψη τόσο την αδυναμία της διοργανώτριας Αρχής να επιβάλλει την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, όσο και την έλλειψη των απαραίτητων αντανακλαστικών της για την τιμωρία εκείνων που τα παραβιάζουν, τη Δευτέρα 10 Μαΐου, προτίθεμαι προσωπικά να εισηγηθώ στην Επιτροπή Επιδημιολόγων την αναστολή διοργανώσεων του πρωταθλήματος της Super League 2».

«Είναι ώρα ευθύνης απέναντι στη Δημόσια Υγεία για όλους όσοι την επικαλούνται αποσπασματικά, αλλά δυσκολεύονται να την υπηρετήσουν πιστά και απαρέγκλιτα» κατέληγε στην δήλωσή του ο κ. Χαρδαλιάς.

Η ανακοίνωση της Super League 2

Αντιλαμβανόμενοι την αγωνία και εύλογη ανησυχία του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας κ. Ν. Χαρδαλιά και των στελεχών της Γενικής Γραμματείας του για τα ζητήματα που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, με την καταστρατήγηση όρων μετακίνησης αποστολών ομάδας, προχωράμε σήμερα στις 15.00 σε έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της Super League 2.

Κύρια ζητήματα προς απόφαση είναι η θέσπιση συγκεκριμένων κυρώσεων σε όσους παραβαίνουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, καθώς και η αυστηροποίηση των κανόνων που συνοδεύουν τα πρωτόκολλα αυτά.

Δύο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων των ομάδων και με δεδομένη την βούληση μας για μη επανάληψη και καμία ανοχή σε φαινόμενα παραβατικότητας, είμαστε σίγουροι ότι ο κος Χαρδαλιάς θα επανεξετάσει την πρόθεση του, για την εισήγηση διακοπής του πρωταθλήματος .

Αντιλαμβανόμαστε το άδικο της στοχοποίησης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για το ζήτημα που προέκυψε , αλλά θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τόσο τη ΓΓΠΠ όσο και την ΓΓΑ ότι αποτελούν μεμονωμένα περιστατικά που δεν θα επαναληφθούν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πελώνη στο Newsbomb.gr: Μόνο αν ανοίξουν οι εμβολιασμοί για όλους έχει νόημα η συζήτηση για προνόμια