ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

UEFA: Επίσημη έρευνα για Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους - «Ο Ινφαντίνο είναι πίσω από την ESL»

UEFA

Η UEFA είναι αποφασισμένη να μην αφήσει ατιμώρητες τις ομάδες που ξεκίνησαν το εγχείρημα της European Super League, ενώ ο πρόεδρος της LaLiga προχώρησε σε μια δήλωση που θα συζητηθεί.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία γνωστοποίησε ότι θα ανοίξει φάκελο για να εξετάσει όλα τα δεδομένα που αφορούν τη στάση, τις προθέσεις και το μέλλον της συνεργασίας της με τη Ρεάλ Μαδρίτης, την Μπαρτσελόνα και τη Γιουβέντους.

Να θυμίσουμε ότι οι συγκεκριμένοι τρεις σύλλογοι είναι κι οι μοναδικοί από τις 12 που ίδρυσαν την «κλειστή» λίγκα, οι οποίοι δεν έχουν εγκαταλείψει το σχέδιο και πιστεύουν στη δημιουργία της ESL. Το που θα οδηγήσει η συγκεκριμένη κίνηση κανείς δεν μπορεί να ξέρει με βεβαιότητα, ωστόσο τα πάντα θα πρέπει να θεωρούνται πιθανά.

«Το πρότζεκτ απέτυχε αλλά δεν έχει τελειώσει»

Στο μεταξύ, πρόεδρος της LaLiga, Χαβιέ Τέμπας άσκησε σκληρή κριτική στον πρόεδρο της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο, υπογραμμίζοντας ότι είναι ένας εκ των υποκινητών του εγχειρήματος.

«Ο πρόεδρος της FIFA είναι πίσω από την European Super League και του το έχω πει και προσωπικά. Το έχω πει στο παρελθόν και θα το πω ξανά, πίσω από όλο αυτό βρίσκεται ο Τζάνι Ινφαντίνο. Πιέζει καταστάσεις, λέει πράγματα. Το πρότζεκτ απέτυχε αλλά δεν έχει τελειώσει, παρόλα αυτά δεν μπορεί να εκτελεστεί χωρίς τη συμμετοχή των αγγλικών ομάδων», τόνισε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε...

«Δεν είναι κάτι το προσωπικό, έχουμε διαφορετικές ιδέες για το ποδόσφαιρο. Άκουσα τον πρόεδρο της Ρεάλ Μαδρίτης να λέει πως θα διαλυθεί το ποδόσφαιρο σε τρία χρόνια έτσι όπως είναι τώρα η κατάσταση. Ωστόσο αυτό δεν είναι αλήθεια».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Σοκάρει το πόρισμα της ιατροδικαστικής έκθεσης - Η αιτία θανάτου της 20χρονης