ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Πέτρος Μπαγκαλιάνης θέλει να ξεπερνάει καθημερινά τα όριά του

Ο Πέτρος Μπαγκαλιάνης θέλει να ξεπερνάει καθημερινά τα όριά του

Ο αμυντικός του Άρη, ομάδα που στηρίζει ως Μεγάλος Χορηγός το betshop.gr μιλάει για την εξαιρετική φετινή πορεία των «κίτρινων», τους δικούς του στόχους και την επόμενη μέρα του συλλόγου.

Αν υπήρχε μια ομάδα στη φετινή Superleague η οποία έκλεψε τις εντυπώσεις, αυτή ήταν με κάθε βεβαιότητα ο Άρης. Έχοντας σταθερή απόδοση από την αρχή της σεζόν, το σύνολο του Άκη Μάντζιου πραγματοποίησε εξαιρετική σεζόν τερματίζοντας στις πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος, «κλειδώνοντας» μια από τις ευρωπαϊκές θέσεις για την επόμενη χρονιά.

Για τη μοναδική φετινή προσπάθεια και εμπειρία μίλησε ο φέρελπις αμυντικός της ομάδας, Πέτρος Μπαγκαλιάνης, ο οποίος δεν παρέλειψε να μιλήσει για τον εαυτό του αλλά και τον επόμενο μεγάλο στόχο του συλλόγου.

Σε μια ομάδα με σημαντική ιστορία όπως ο Άρης καταφέρατε να την οδηγήσετε σε μια από τις κορυφαίες σεζόν της ιστορίας της. Πόσο μεγάλο βάρος είναι να βρίσκεσαι σε έναν μεγάλο σύλλογο και ειδικά σε μια άκρως επιτυχημένη χρονιά;

Έχω την τύχη να αγωνίζομαι σε μία από τις κορυφαίες ομάδες της Ελλάδας, με μεγάλη ιστορία και χιλιάδες οπαδούς. Για όποιον φοράει τη φανέλα του Άρη είναι μεγάλη τιμή και πρέπει να αντέχει στην πίεση. Εγώ έχω πίστη στον εαυτό μου και νιώθω ότι έτοιμος να αρπάξω την ευκαιρία μου, αποδεικνύοντας ότι μπορώ να αντέξω το βάρος της φανέλας του Άρη.

Έχεις μπροστά σου πολλούς και έμπειρους ποδοσφαιριστές, όπως ο Σούντγκρεν και o Μπεναλουάν. Σε φορτώνει με άγχος το γεγονός πως πρέπει να είσαι έτοιμος να αρπάξεις κάθε ευκαιρία που θα σου δοθεί;

Σε κάθε μεγάλο σύλλογο, ειδικά στο επίπεδο που βρίσκεται ο Άρης, ο ανταγωνισμός είναι δεδομένος και χρήσιμος. Στο ρόστερ υπάρχουν έμπειροι παίκτες που έχουν γράψει την πορεία τους ή έχουν βρεθεί σε δύσκολες καταστάσεις με την ομάδα και έχουν αντιμετωπίσει με επιτυχία τις προκλήσεις. Αυτό μπορεί να λειτουργήσει ως πρόσθετη πίεση, όμως εμένα δε μου δημιουργεί άγχος. Απεναντίας, αποτελεί κίνητρο για να δουλέψεις σκληρά καθημερινά, να φτάνεις στα όριά σου και να τα ξεπερνάς, γιατί μόνο έτσι θα έρθει η καθιέρωση.

Πώς είναι για έναν νεαρό ποδοσφαιριστή να παίρνει εμπειρίες πλάι σε ξένους και ικανούς ποδοσφαιριστές;

Όταν έχεις την τύχη να αγωνίζεσαι δίπλα σε έμπειρους συμπαίκτες, μόνο κέρδος μπορεί να έχεις. Σε βοηθούν να εξελιχθείς σαν ποδοσφαιριστής και σαν προσωπικότητα, τους παρατηρείς, τους ακούς και προσπαθείς να μάθεις από τις κοινές σας εμπειρίες. Σαν διαδικασία έχει έναν διδακτικό χαρακτήρα, όμως είναι εξίσου σημαντικό πόσο επενδύει και ο ίδιος, προσπαθώντας να εξελιχθείς και να γίνεις καλύτερος. Εγώ νιώθω τυχερός στον Αρη που έχω δίπλα μου έμπειρους συμπαίκτες, γιατί με βοηθούν να βελτιώνομαι καθημερινά.

Ποιο είναι το μυστικό ενός επιτυχημένου συνόλου τελικά όπως ο Άρης: Το ταλέντο της ομάδας, ή οι χαρακτήρες που την απαρτίζουν;

Στην πραγματικότητα είναι συνδυασμός πολλών πραγμάτων, όπως ταλέντου, χαρακτήρα και χημείας του συνόλου. Στον Αρη έχουμε την τύχη να διαθέτουμε αυτά τα στοιχεία και βγαίνει στο γήπεδο. Έχουμε καλό κλίμα στα αποδυτήρια και μέσα στο γήπεδο, είμαστε όλοι δεμένοι μεταξύ μας και σε συνδυασμό με την ποιότητα του ρόστερ, τα αποτελέσματα έρχονται.

Η πανδημία έχει δημιουργήσει πρωτόγνωρες συνθήκες για όλο τον κόσμο και ένας από τους τομείς που έχουν πληγεί είναι και ο αθλητισμός. Πως νιώθεις που οι υπάρχουσες συνθήκες δεν σας επιτρέπουν να πανηγυρίσετε την σπουδαία πορεία σας μαζί με τον κόσμο;

Η απουσία του κόσμου είναι το πιο μελανό στοιχείο της φετινής αθλητικής χρονιάς. Είναι κρίμα που δεν μπορεί ο κόσμος του Άρη φέτος να χαρεί μαζί μας στο γήπεδο και είμαι βέβαιος πως αν είχαμε τους φιλάθλους στις κερκίδες θα πετυχαίναμε ακόμη πιο πολλά πράγματα. Η ατμόσφαιρα που δημιουργείται λειτουργεί ως επιπλέον κίνητρο και όλοι ξέρουν τη δυναμική του κόσμου μας και πόσο «καυτή» μπορεί να γίνει η έδρα μας. Εύχομαι το νέο πρωτάθλημα να μας βρει κάτω από τελείως διαφορετικές συνθήκες, να μπορούν οι φίλαθλοι να επιστρέψουν στα γήπεδα και φυσικά και εμείς να έχουμε και πάλι τον κόσμο του Άρη, πλάι μας στο γήπεδο.

Από την άλλη, έχεις σκεφτεί πως η απουσία του κόσμου από το γήπεδο μπορεί και να λειτουργεί ευεργετικά για την ομάδα σας, από άποψη άγχους για παράδειγμα;

Η γνώμη μου είναι ότι η παρουσία του κόσμου δε μας δημιουργεί άγχος. Αναμφισβήτητα στις μεγάλες ομάδες υπάρχει πάντα η πίεση για τη νίκη από τον κόσμο, όμως είναι μέρος της δουλειάς μας και το έχουμε αποδεχτεί. Όποιος δεν μπορεί να αντέξει την πίεση, δεν μπορεί να σταθεί σε αυτό το επίπεδο.

Ποιο είναι το επόμενο βήμα για τον Άρη; Σκέφτεστε ήδη την επόμενη σεζόν και τις απαιτήσεις που δημιουργούνται με την καλή φετινή πορεία;

Το στόχο τον βάζει η διοίκηση και o προπονητής. Σε μία ομάδα όπως ο Άρης οι απαιτήσεις είναι υψηλές κάθε χρόνο. Φέτος, η ομάδα μας εξασφάλισε ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο για 3η συνεχόμενη χρονιά, του χρόνου θέλουμε το ίδιο και κάτι παραπάνω. Στόχος μας είναι ένας τίτλος και νομίζω ότι ωρίμασαν πια οι συνθήκες για να τον διεκδικήσουμε.

Για να μάθετε περισσότερα για το χορηγικό πρόγραμμα του betshop.gr επισκεφτείτε το https://sponsorships.betshop.gr/el/