ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Euro 2020: Κριτική των Δανών στην UEFA – Ήθελαν εμβολιασμό όλων των ομάδων

Δανία

Euro 2020: Σκληρή κριτική στην UEFA, η οποία δεν φρόντισε να εμβολιαστούν όλες οι ομάδες της διοργάνωσης, άσκησε ο προπονητής της Δανίας, Κάσπερ Χιούλμαντ.

Ο Χιούλμαντ σε δηλώσεις τόνισε ότι η ευρωπαϊκή ομοσπονδία θα έπρεπε να κινηθεί όπως έπραξε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Με αφορμή τα κρούσματα σε Ισπανία και Σουηδία, λίγες μόλις ημέρες πριν τη σέντρα, τόνισε: «Οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες έχουν ήδη προχωρήσει σε εμβολιασμό των ομάδων υψηλού κινδύνου. Κανείς δεν θέλει ένα εμβόλιο, από κάποιον άλλο που το έχει περισσότερο ανάγκη, αλλά δεν είμαστε σε αυτή την κατάσταση. Περίμενα ότι η UEFA θα έκανε το ίδιο που έκανε η ΔΟΕ με τους Αγώνες του Τόκιο»

Στη συνέχεια ο προπονητής της Δανίας, ανέφερε ότι: «Φοβάμαι ότι όλο αυτό θα γίνει ακόμη χειρότερο. Ανησυχώ για τους Σουηδούς και τους Ισπανούς και το κατά πόσο θα έχουν κι άλλα κρούσματα. Θα είναι πραγματικά κρίμα να συμβεί κάτι τέτοιο. Θέλουμε ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, όπου οι καλύτεροι θα είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση για να αγωνιστούν στις Εθνικές τους».

Τέλος, κατέληξε: «Όλο αυτό δείχνει πόσο εύθραυστη είναι η συγκεκριμένη κατάσταση και πως βεβαίως η πανδημία του κορονοϊού δεν έχει τελειώσει ακόμη. Μία επιλογή φούσκας με απομόνωση των ομάδων χωρίς επαφές με τρίτους, θα ήταν το πιο σωστό μέτρο για το Euro»

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επιστροφή μουσικής και απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 1:30 - Τι αλλάζει, όσα ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς